Alba a câștigat duelul cu Baia Mare!

02 Sep. 2012, 16:20 Campionat
Alba** a câștigat duelul cu Baia Mare!

Gherman and Co. au debutat cu dreptul în noua stagiune, după ce a învins sâmbătă în „Cetate” pe FC Maramureș Baia Mare cu 2-1 (1-0), goluri marcate de Mândrușcă (9), Bumbac (80) și A. Câmpean (71).

Cu un nou căpitan la timonă, dar și cu câteva implanturi reușite, gen Istrate, Olar, Tiut, Negruț sau Mândrușca, formația albaiuliană s-a mișcat bine și a arătat poftă de joc, uitând pentru 90 de minute de problemele financiare existente la club. Scorul a fost deschis în minutul 9, de cfr-istul Mândrușcă, acesta reluând din apropiere o centrarea venită de la Istrate. Fostul junior al „alb-negrilor”, Alin Câmpean a restabilit egaliatatea pe tabelă în minutul 70, cu un șut puternic de la marginea careului. Cu zece minute inainte de final, fundașul Bumbac s-a trezit cu mingea la picior în careu, de unde a finalizat cu un șut la colțul scurt.

Greu fără bani

Dincolo de cele trei puncte obținute la debut, lipsa sponsorilor sau a unui finanțator le creează în continuare dificulțăți elevilor lui Gherman. „Jucăm pentru noi și pentru suporterii ce vin la meci. Nici nu îți vine să te mai bucuri de victorie, când ști că după meci poate primești sau nu o părticică din restanțe”, a declarat unul dintre >. „E singura echipa pe care am antrenat-o și la care jucătorii nu au primit nicio vitamină în timpul pregătirilor. Mai mult, întâmpinăm probleme cu mancarea, în ziua meciului Mircea Oprea (n.r. căpitanul din teren) a cumparat din banii lui colegilor șuncă și cașcaval pentru masa de dimineață”, a spus Gherman la finalul meciului.

Acesta și-a lăudat jucătorii pentru victorie. „Mă bucur pentru rezultat, băieții au demonstrat din nou că fac eforturi să ia toate punctele puse în joc și merită felicitați. O victorie muncită, chiar mi-a fost frică să nu pierdem, deși în prima repriza puteam încheia meciul dacă reușeam să fructificăm cele 2-3 ocazii ivite. Țin să mulțumesc celor de la CFR Cluj că m-au ajutat în ultimul moment cu cei trei jucători (n.r. Tiut, Negruț și Mândrușcă)”, a mai spus antrenorul albaiulienilor.

Sâmbăta viitoare, Unirea Alba Iulia va întâlni în deplasare pe FC Bihor, in cadrul etapei a II-a.

Articol scris de Lucian DANCIU
Foto: Cosmin NISTOR

02 Sep. 2012, 16:20 Campionat
Pe aceeași temă