AFC Hermannstadt are punctaj maxim pe teren propriu și după meciul cu Brăila și conduce Liga 2 pentru a opta etapă consecutivă. Declarații după victoria cu Dacia Unirea

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 14:59 Campionat

AFC Hermannstadt a câștigat, duminică, cu scorul de 3-2 (2-0), cu mari emoții în minutele de prelungiri, meciul disputat pe teren propriu în compania formației Dacia Unirea Brăila, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2. Sibienii au practicat din nou un joc spectaculos, au ridicat publicul în picioare cu fazele lor de atac și cu cele trei goluri marcate, însă l-au și nemulțumit în multe rânduri din cauza multiplelor ocazii clare de a înscrie irosite. În ultimele minute, brăilenii au marcat de două ori, iar jucătorii lui Alexandru Pelici au tremurat pentru cea de-a șaptea victorie consecutivă pe teren propriu în acest sezon. Hermannstadt și-a câștigat toate meciurile de la Sibiu din cadrul Ligii 2 și sunt pe primul loc în clasament, cu un punct avans față de Dunărea.

  • 7 meciuri pe teren propriu are AFC Hermannstadt desfășurate în acest sezon al Ligii 2 și tot atâtea victorii obținute, golaverajul fiind 15-3. Sibienii sunt lideri în eșalonul secund din etapa a 6-a, având opt runde consecutive petrecute pe prima poziție.

 

Sibienii au deschis scorul contra brăilenilor încă din minutul 6, prin Bogdan Rusu. Pe contraatac, atacantul a trimis în plasă cu un șut pe sub portarul Țicrea. Acesta a fost al nouălea gol reușit de Rusu pentru lider în acest sezon, el ocupând locul 2 în clasamentul golgeterilor Ligii 2.

Sabin Lupu a stabilit rezultatul primei reprize, cu 10 minute înainte de pauză, iar Lucian Dumitriu a marcat al treilea gol al echipei sibiene, cu un șut din marginea careului mare (50).

Pe lângă cele trei goluri, fotbaliștii sibieni au irosit alte câteva ocazii bune de a mai marca, printre care s-au numărat și patru șuturi în bară (Dâlbea – min. 22; Hergheligiu – min. 26; Bogdan Rusu – min. 65 și 67).

Dacia Unirea Brăila a redus din diferență în finalul întâlnirii, prin Andrei Banyoi (min. 87) și Alexandru Pop (min. 90+2), au dat câteva emoții, însă insuficiente pentru a mai emite pretenții pentru obținerea măcar a unui punct în acest meci.

Pentru ambele echipe urmează în această săptămână meciul în cadrul 16-imilor Cupei României. AFC Hermannstadt joacă miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu cu FC Voluntari, în timp ce brăilenii joacă tot miercuri, dar de la ora 14:30, acasă, cu Juventus București. În campionat, Hermannstadt joacă sâmbătă, de la ora 16:00, la Pitești cu FC Argeș, în timp ce Dacia Unirea o va întâlni pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CS Balotești.

AFC HERMANNSTADT – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 3-2
Bogdan Rusu 8′, Sabin Lupu 37′, Lucian Dumitriu 49′ / Andrei Banyoi 88′, Alexandru Pop 90+3′

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, Ct. Pîrvulescu, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Dumitriu – Hergheligiu, Bg. Rusu (I. Popa 74′), Neacșa (S. Lupu 26′) – C. Neagu (Șt. Blănaru 68′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – P. Petrescu, Mih. Stancu, Boboc
Antrenor: Alexandru Pelici

Țicrea – Iosofache (Ed. Oprea 66′), M. Dima, Stănciulecu, C. Mihai (Banyoi 74′) – Covaciu, Frunză – Ciucureanu (Puia 55′), Ol. Bucur, Gab. Niță – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Leu – P. Ioan, Cubleșan, Ezaru
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Municipal (Sibiu); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Cosmin Vătămanu (București) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni).

Declarații Alexandru Pelici, antrenor AFC Hermannstadt:

Declarații Alin Pânzaru, antrenor Dacia Unirea Brăila:

Declarații Sabin Lupu, mijlocaș AFC Hermannstadt:

Declarații Daniel Tătar, fundaș AFC Hermannstadt:

Video: fb FC Hermannstadt
Foto: Valentin Macrea (fb FC Hermannstadt)

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă