Ilie Stan știe cum a reușit Rapidul să câștige meciul cu Gloria: „Au împins pur și simplu echipa peste noi, iar noi am fost puțini mai naivi”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 16:15 Campionat
Ilie Stan știe cum a reușit Rapidul să câștige meciul cu Gloria:**

SCM Gloria Buzău a condus de două ori în meciul din Regie cu Rapid, iar de fiecare dată, la scurt timp, a și fost egalată. Formația antrenată de Ilie Stan a cedat în cele din urmă presiunii puse de galeria alb-vișiniilor și a mai primit un gol, care avea să fie cel care decidea rezultatul final al partidei din etapa a 8-a a Ligii 2. Cu 3-2 au câștigat giuleștenii și i-au egalat la puncte pe buzoieni. Dragoș Huiban (10′) și Valentin Munteanu (52′) au înscris pentru SCM Gloria, în timp ce pentru Rapid au punctat Cătălin Hlistei (18′), Marian Drăghiceanu (58′) și Antonio Sefer (78′).

La finalul partidei desfășurate la București, Ilie Stan a spus că un aport important la obținerea acestui rezultat de către Rapid l-au avut „suporterii incredibili”.

„Am condus de două ori, am făcut greșeli care nu trebuiau făcute, adversarul a profitat și am pierdut acest joc. În opinia mea, acest joc a fost câștigat, pe o parte, de acești suporteri incredibili. Au împins pur și simplu echipa de la spate și, practic, i-au împins peste noi. Noi am fost puțini mai naivi în unele momente ale jocului și i-am dat posibilitate adversarului să ne surprindă și să înscrie”, a spus antrenorul echipei din Buzău la microfonul TelekomSport.

„Este inadmisibil să facem greșelile pe care le-am făcut”

„Iliesta” era supărtat pentru faptul că Gloria a încasat în acest meci atâtea goluri câte primise în precedentele șapte meciuri din acest sezon. „Chiar înaintea jocului le-am transmis jucătorilor că nu trebuie să cedăm la presiune, pentru că știam că acești suporteri crează presiune pe adversar. Avem jucători cu experiență și este inadmisibil să facem greșelile pe care le-am făcut. Dar, asta este. Sunt supărtat de faptul că în șapte meciul am primit trei goluri, iar într-un singur joc am luat trei. Ă‚sta este fotbalul. Puteam să mai și înscriem, dar nu mai contrează. Important pentru noi este să învățăm ceva din acest joc și la următorul să nu mai facem greșelile de la meciul de astăzi”, a mai declarat Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău este la egalitate de puncte cu UTA, CS Mioveni și Rapid și ocupă locul 3 datorită golaverajului. Această poziție i-ar aduce la finalul sezonului o participare la barajul pentru promovare, însă echipa nu are drept de accedere în Liga 1. Ilie Stan spune că jucătorii săi nu resimt acest lucru interzis echipei și îi felicită pentru modul în care se pregătesc. „Noi trebuie să muncim să fim acolo sus, și chiar nu pot să reproșez acest lucru, că nu muncesc și nu au atitudine. Dar se întâmplă. La primul gol, cel puțin, nu că acu arbitrajul, dar a fost un moment când noi ne-am oprit, că a fost fault, apoi am pierdut marcajul și am luat gol. Important pentru mine e ca în această săptămână să am o discuție cu ei și să îi pun cu picioarele pe pământ, pentru că avem un meci foarte greu, cu Chiajna”, a mai spus Ilie Stan.

Eliminată deja din Cupa României, SCM Gloria Buzău nu are meci la mijlocul acestei săptămâni, astfel că se pregătește pentru următorul joc din campionat, cu Concordia Chiajna, de pe teren propriu, programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 16:15 Campionat
Pe aceeași temă