Dunărea Călărași, primă repriză de vis și final de coșmar cu Turris. Cristian Pustai, după ce echipa sa a detronat liderul: „Noi am făcut lucruri bune, tot noi am făcut și lucruri rele”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 17:20 Campionat

Dunărea Călărași a avut un start excelent de meci cu liderul Ligii 2, Turris-Oltul, la pauză avea 3-0, însă în partea secundă a jocului a tremurat pentru a obține victoria. S-a impus cu 3-2 după ce din minutul 50 a avut un jucător eliminat și a reușit să detroneze de pe primul loc formația teleormăneană, dar și să se ridice pe ea în clasament deasupra locurilor retrogradabile.

3-0 în prima repriză, 0-2 în a doua

Bogdan Șandru a transformat în minutul 3 penalty-ul obținut de Bogdan Rusu și tot Rusu mărea diferența pentru Dunărea Călărași în minutul 8. Iar ziua excelentă pentru atacantul formației antrenate de Cristian Pustai a continuat. În minutul 32, același Bogdan Rusu l-a mai învins o dată pe Duțu și la pauză Dunărea avea un confortabil 3-0 cu Turris-Oltul, care la acest scor pierdea la golaveraj prima poziție în clasament.

Însă, în partea secundă, meciul se putea transforma în coșmar pentru călărășeni. Florin Radu a obținut un penalty, iar fostul jucător al Dunării Silviu Pană (50) a transformat, iar apoi teleormănenii au alergat după egalare, mai ales după ce Ariel Lopez (52) a făcut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în inferioritate. Florian Haită (70) a mărit suspansul pe „Ion Comșa” cu o transformare din careul mic, însă în ultimele 20 de minute jucătorii lui Florin Bratu n-au mai putut înscrie măcar pentru a obține un punct.

După această înfrângere, Turris-Oltul a rămas cu 26 de puncte și a pierdut prima poziție în clasament, în timp ce Dunărea Călărași a urcat pe locul 14, cu 15 puncte.

Cristian Pustai: „Ă‚sta e unul dintre lucrurile pe care trebuie să le învățăm”

Cristian Pustai a mai trecut prin astfel de experiențe în cariera sa și a spus că și-a atenționat jucătorii la pauză.

„Victoria, până la urmă, este victorie. Sunt trei puncte, a fost un meci pe care, exact cum le spun jucătorilor, ni-l putem face ușor sau greu. Din fericire, în prima repriză ni l-am făcut ușor și pe urmă, în pauză, cu toate observațiile și opiniile noastre, ale staffului, pentru că eu cel puțin am mai trecut prin bucurii prea devreme, le-am zis că la fotbal e bine să te bucuri la sfârșitul meciului. Da, este încă un eveniment, exact cum am primit golul de la Chiajna, le-am spus la sfârșit jucătorilor, înainte să-i felicit, că trebuie să fim atenți și să învățăm. Întrucât suntem încă la momentul în care mai trebuie să învățăm lucruri, iar ăsta e unul dintre lucrurile pe care trebuie să le învățăm, că bucuria e la sfârșitul meciului și că învingătorul ia tot. La pauză nu se stabilesc învingătorii!”, a spus Pustai pentru afcdunareacalarasi.ro.

„În zece oameni am suferit. Am avut vreo 35 de minute de coșmar”

Jocul din prima repriză, însă, l-a mulțumit pe antrenorul Dunării Călărași, care a trăit apoi un final de coșmar, după cum chiar el spune.

„A fost o repriză bună, cu multe ocazii, cu multe faze de gol, cu o echipă, Dunărea, care arată că are potențial, cu un lider care nu părea lider, exact cum v-am spus și la conferința de presă, s-ar putea să fie conjunctural lider, dar e o echipă care joacă. Îl știu pe Bratone (n.r. – Florin Bratu, antrenorul echipei Turris-Oltul), l-am avut jucător și știu că își dorește mult să câștige. Mă gândeam că o să fie meciul greu, că nu vor renunța, însă greșeala a fost tot a noastră. Dacă noi am făcut lucruri bune, tot noi am făcut și lucruri rele, în sensul că am început foarte slab repriza a doua, am lăsat adversarul să intre în joc… Acel penalty, ușor acordat, nu pot să vorbesc despre asta, dar, ușor neglijent jucătorul nostru care pe urmă mai face și un fault. Discutabil, Ariel provine dintr-o țară unde poate nu se arbitrează în felul acesta, dar el trebuie să se acomodeze cu rigorile și cu modul în care se arbitrează în România. Și la pauză le-am atras atenția celor trei jucători care aveau cartonașe galbene să nu se întâmple exact acest lucru. Și, în zece oameni am suferit. A venit și acel gol 2, după care au fost cu prelungiri vreo 35 de minute de coșmar”, a mai declarat Cristian Pustai.

Nici remiza n-ar fi fost rea pentru Dunărea Călărași. „Dacă făceam 0-0 eram nemulțumit că nu am câștigat, dar eram pe un fond de rezultate pozitive ca până la urmă și punctul se adună. Sper să intrăm din nou într-un ciclu de genul acesta, pentru că acum nu mai sunt 9, mai sunt opt jocuri din care cinci sunt pe teren propriu și trei în deplasare. Deci dublul meciurilor le avem acasă și asta ar însemna dacă ne eliminăm greșelile astea neforțate de adversar și ne îmbunătățim puțin jocul de atac, atacurile poziționale, pentru că tranziția o facem destul de bine, contraatacul bine, dacă și atacul pozițional îl îmbunătățim, am putea să terminăm pe un loc în față, iar la iarnă să avem sărbători cu gânduri mai bune”, spune Pustai.

Pentru Dunărea Călărași urmează meciul de la Timișoara, cu ASU Politehnica, programat pentru sâmbătă.

Foto: AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 21 Oct. 2019, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă