Adus la „plesneală”, din Liga a 5-a a Franței, Nsiah devine o surpriză plăcută la Pandurii! „Are calități tehnice deosebite”

Sosit în vară, de la Racing Club Flechois, echipă care activează în Liga a 5-a din Franța, unde a marcat doar două goluri în sezonul trecut, Philippe Nsiah a înscris deja de patru ori în eșalonul secund din România, pentru Pandurii Târgu Jiu.

Atacantul de 24 de ani a fost adus în Oltenia de noul director sportiv al gorjenilir, Iosif Biro, la recomandarea unui amic. „Philippe este chiar și pentru mine o surpriză plăcută, pentru că nu l-am cunoscut. L-a adus un impresar, un prieten de-al meu, dar l-am văzut numai pe DVD. Mi-am dat acordul să vină la Pandurii, dar pot să spun că a fost un pic la plesneală, ceea ce mie nu îmi place. Nu am știut ce calități are. Într-adevăr are niște calități tehnice deosebite, îmi place cum lovește mingea, dar în primul rând îmi place cum îi pune în poziție pe ceilalți, în primul rând pe Pîrvulescu și Tudoran”, a spus Biro la Accent TV.

La Pandurii, francezul Nsiah a izbutit dubla în victoria cu Ripensia Timișoara (5-2) ș a mai marcat câte un gol în partida cu Sportul Snagov (2-0) și, etapa trecută, în înfrângerea, surprinzătoare, de la Balotești (1-2).

Așteaptă revenirile lui Dănăricu și Skoric

Deoarece nu i-a văzut jucând, nefiind în acel moment la Pandurii, Iosif Birou așteaptă revenirea pe teren a celor doi jucători accidentați încă din luna martie.

„Pe Bogdan Dănăricu l-am văzut la un singur meci, toamna trecută, chiar la Oradea, cu Luceafărul. Într-adevăr, mi-a sărit în ochi. Pe Milenco Skoric nu l-am văzut jucând, nu pot să-mi dau cu părerea. Dar, toată lumea spune că sunt doi jucători foarte-foarte buni. Skoric a intrat la recuperare cu echipa, iar Dănăricu este la București, la recuperare cu un fizioterapeut foarte bun, la care merge cam toată lumea bună. Eu zic că Skoric poate intra peste vreo două etape, iar Dănăricu se poate apuca serios de treabă din iarnă. Ruptura de ligamente încrucișate este complicată. Este greu să revii după 6-8 luni de pauză, este greu și să-ți învingi teama, să te sprijini pe picior”, a spus actualul director sportiv al echipei Pandurii. Acesta l-a înlocuit în funcție, în vară, pe Emil Dică, plecat al Energeticianul.

Sâmbătă, de la ora 14:00, în etapa a 14-a a Ligii 2, Pandurii (locul 8, cu 21 de puncte) joacă, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea (locul 16, cu 12 puncte).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă