Adrian Matei e noul antrenor al echipei Unirea Tărlungeni. Prima declarație a fostului stelist după ce i-a luat locul lui Laurențiu Tudor

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 18:02 Campionat
Adrian Matei e noul antrenor al echipei Unirea Tărlungeni.** Prima declarație a fostului stelist după ce i-a luat locul lui Laurențiu Tudor

UPDATE: Adrian Matei a confirmat pentru Liga2.ro preluarea echipei Unirea Tărlungeni. Noul antrenor al formației care joacă pe teren propriu la Ștefănești, în Ilfov, a semnat un contract valabil până la finalul sezonului și are ca obiectiv să salveze de la retrogradare echipa și să etaleze un joc care să atragă publicul la stadion.

„Am semnat un contract până în vară. Primul și cel mai important obiectiv este ca echipa să joace un fotbal cât mai bun, să înscriem goluri, să plece lumea mulțumită de la stadion. Și, bineînțeles, să ne salvăm de la retrogradare, dar așa cum am spus mai devreme, adică printr-un fotbal plăcut. Deocamdată, nu vorbim despre achiziții de jucători la iarnă. Mai este mult până la finalul sezonului de toamnă”, a declarat, pentru Liga2.ro, Adrian Matei, noul antrenor al Unirii.

Primul meci în care Adi Matei se va regăsi pe banca Unirii va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, cu ASU Politehnica.


 

Unirea Tărlungeni e al optulea club din Liga 2 care în actualul sezon își schimbă antrenorul principal. După Foresta Suceava, Luceafărul Oradea, Șoimii Pâncota, Metalul Reșița (antrenorul principal a rămas ca secund), FC Academica Clinceni, ACS Berceni și UTA Bătrâna Doamnă, echipa care s-a mutat din această vară de la Tărlungeni la Ștefănești a decis să producă un șoc în cadrul lotului și să înlocuiască antrenorul. Laurențiu Tudor anunța încă de duminică, după jocul de pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, că e dispus să plece și că a purtat deja o primă discuție despre acest lucru cu conducătorii clubului. Noul antrenor al echipei ilfovene este Adrian Matei (48 ani), ultima dată la Metaloglobus București.

Fără o victorie în campionat tocmai din etapa a 3-a, excluzând succesul anulat cu Șoimii Pâncota, Unirea Tărlungeni trece printr-o perioadă neagră, în ultima săptămână pierzând alte două jocuri importante. Miercuri a cedat fără drept de apel, pe teren propriu, 5-0, în 16-imile Cupei României, cu ASA Târgu Mureș, în timp ce duminică a pierdut din nou acasă, în etapa a 14-a, 4-2 cu UTA Bătrâna Doamnă după ce a condus de două ori.

„E nevoie de un șoc la echipă. E nevoie de o schimbare și sunt dispus să-i dau posibilitatea conducerii să o producă. Important e clubul, respectiv rezultatele echipei, nu un om sau altul, mi-am expus deja punctul de vedere în fața conducerii”, a spus, pentru Sport Arad, Laurențiu Tudor după înfrângerea cu UTA.

Tudor e al doilea antrenor schimbat după o înfrângere în fața UTA-ei. După etapa a 2-a din acest sezon, Adrian Iencsi își dădea demisia de la Foresta Suceava și era înlocuit de Cristian Popovici.

Adrian Matei, fost jucător la Rapid, Victoria, Dinamo, Sportul, Steaua sau FC Național revine în antrenorat după o perioadă de pauză în care a fost plecat în Anglia și apoi a fost consilierul pe probleme de sport al noului primar al comunei Berceni. În cariera sa în antrenorat, Matei a mai pregătit echipele FC Vaslui, Minrerul Lupeni, Chitila, Rocar, FCM Târgoviște, Știința Bacău, Luceafărul Lotus Băile Felix, Metaloglobus București și ACS Berceni.

După desfășurarea celei de-a 14-a etape în campionatul Ligii 2, Unirea Tărlungeni se află pe locul 16, retrogradabil, cu doar 10 puncte, tot atâtea cât au și CS Balotești și Metalul Reșița. Runda viitoare, Unirea joacă în deplasare un alt meci extrem de important, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă