Administratorul bazei sportive Motorul ignoră problemele semnalate de antrenorii UTA-ei. „De ce alte terenuri din Arad sunt mai îngrijite?”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 19:24 Campionat
Administratorul bazei sportive Motorul ignoră problemele semnalate de antrenorii UTA-ei.**

Cartonașele galbene încasate în meciul cu ACS Poli îi trimit în tribună pe Cristian Melinte și Paul Copaci la confruntarea de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea. Însă, cei doi nici nu au participat la antrenamentele acestei săptămâni, acuzând accidentări cauzate, mai mult sau mai puțin, de suprafața sintetică de pe „Motorul”. Cum nici varianta terenului secund nu există, atâta timp cât acesta e și mai rău decât cel central, antrenorii arădeni le-au permis celor doi să stea pe margine sau, cazul lui Melinte, chiar să se trateze la Timișoara.

Dar, problemele utiștilor înaintea jocului din etapa a 25-a nu se opresc la cei doi suspendați/accidentați. „Șeroni are o rană până la carne în spate, la tendon, dar acuză și dureri la înghinali. Costin are ceva la coapsă, Bodea și Neagu se plâng de dureri la spate, în timp ce Hrezdac a și fost schimbat ieri, la Cluj, pentru probleme la mușchii inghinali. În fine, Coulibaly ne va mai lipsi încă cel puțin două săptămâni. Dar și pe cei care au participat la antrenamente nu i-am simțit a fi prezenți fizic și mental, poate și datorită suprafeței unde ne antrenăm. Nu ne-am dorit să facem antrenamente pe sintetic, dar terenul de iarbă, este ca betonul, nu are nici măcar amortizarea sinteticului. Marți, după un meci școală pe iarbă naturală, băieții mi-au cerut să facem miercuri pe sintetic.  Avem și două zile de refacere, marți și joi, dar ele nu ne ajung. Așadar, apar aceste probleme care, din păcate, pun sub semnul întrebării 50% din jucători pe care îi avem în vedere ca titulari pe posturi”, a punctat, citat de Sport Arad, Cristian Păcurar în conferința de presă de astăzi.

În precedentele stagiuni, utiștii au mai descins pe terenurile de iarbă naturală „Banatul” din Sânnicolau Mic sau ICRTI și – probabil – nu vor avea ce face nici în această primăvară. „Ar fi probleme cu echipamentul, mai rămânem la individualizare cu unii jucători, e cam complicat cu naveta la alt teren și nu am vrea să plecăm de pe Motorul. Aici avem și toate materialele necesare pentru antrenamente, dar și echipamentul pentru vizionările de luni și vineri. La fel de adevărat este că duminică, fiind prezent la meciul de juniori de Liga Elitelor, UTA – CN Târgu Mureș, am văzut că terenul din Sânnicolau Mic este destul de bine îngrijit. Și atunci ne întrebăm și noi, de ce alte terenuri din municipiu sunt mai îngrijite decât Motorul II? Dacă nu vom avea ce face, probabil o să ne mai deplasăm câteodată și la Sânnicolau Mic, deși, repet, e un efort destul de mare pentru toată lumea din club, o situație puțin neplăcută atât pentru antrenori, cât și jucători”, a adăugat antrenorul secund al „roș-albilor”.

Ieri a vorbit și Ionuț Popa cu subiect și predicat despre problema terenului II al bazei sportive „Motorul”, dar nimeni nu pare să ia măsuri, în special angajații Primăriei Arad, plătiți (și) pentru întreținerea suprafețelor de joc și antrenament.

CITEȘTE și: Maturitatea, din ce în ce mai importantă la UTA: „Știu când trebuie să se bucure, dar și să muncească mai mult”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 19:24 Campionat
Pe aceeași temă