ACS Poli și-a găsit antrenor! Luni seară a condus primul antrenament. „Vreau să fac ceva pentru această echipă foarte importantă pentru fotbalul din România”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 19:24 Campionat

UPDATE | ACS Poli a anunțat, luni seară, că Ștefan Nanu (49 de ani) este noul antrenor al echipei. Petre Vlătănescu rămâne „secund” după ce a refuzat că fie antrenor principal, iar Călin Frunză e antrenor cu portarii.

„Ștefan Nanu va fi noul antrenor principal al echipei noastre! El a condus ședința de pregătire de azi. Asistent îi va fi Petre Vlătănescu, cel care a preferat să rămână „secund” după ce inițial i se oferise să preia total atribuțiunile de „principal”. În corpul tehnic rămâne și Călin Frunză, ca antrenor cu portarii”, a anunțat ACS Poli pe pagina sa de facebook.


 

ACS Poli a stat doar o etapă cu antrenorul Petre Vlătănescu la cârma echipei de seniori. Începând de astăzi, gruparea timișoreană va fi condusă de Ștefan Nanu, care va conduce antrenamentul de la ora 18:00.

Nanu are 49 de ani și a jucat la Electroputere Craiova, Farul Constanța, Rapid București, Vitesse Arnhem, Steaua București și Oțelul Galați, iar la echipa națională a bifat șapte selecții. Până în această vară i-a pregătit pe juniorii republicani de la SCM Râmnicu Vâlcea.

„Sunt convins că va fi un campionat greu, dar am acceptat să fiu antrenor la Poli, pentru că vreau să fac ceva pentru această echipă foarte importantă pentru fotbalul din România. Am în lot foarte mulți juniori. Deci Poli este o echipă tânără. Obiectivul meu este să fac o echipă competitivă”, a declarat Nanu pentru arenavalceana.ro.

Din informațiile noastre, în cărți pentru a fi numit antrenor la ACS Poli a fost și Adrian Iencsi.

La începutul sezonului trecut, Ștefan Nanu a condus-o timp de două săptămâni, în timpul perioadei de pregătire, pe Pandurii Târgu Jiu. Nemulțumit de condițiile de la echipa gorjeană, fostul internațional a refuzat apoi să semneze un contract și a mers la SCM Râmnicu Vâlcea. Cariera de antrenor a început-o la FCM Câmpina, după care a mai pregătit Minerul Motru (2010-2013), cu care a și promovat în Liga a 2-a, și Farul Constanța (2014). În ultimii ani, Nanu a antrenat la juniori, în Olanda, la FC Ter Apel și FC Emmen, și grupa under 17 de la SCM Râmnicu Vâlcea.

ACS Poli a refuzat să confirme numirea lui Ștefan Nanu, anunțând că va face un anunț despre viitorul antrenor când se va semna contractul.

După patru etape, ACS Poli are doar patru puncte acumulate și ocupă locul 15 în Liga 2. În ultima etapă a pierdut cu 2-4 la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. În weekend, echipa timișoreană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 13:30, cu UTA Arad.

În primele trei etape, ACS Poli a fost antrenată de Ionel Ganea.

Articols cris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 19:24 Campionat
Pe aceeași temă