ACS Poli se menține în Liga 1 după un sezon de vis! Reacția jucătorilor timișoreni după barajul câștigat cu UTA: „E de necrezut că am evitat retrogradare”

Marius ANGHEL 16 Jun. 2017, 16:07 Campionat
ACS Poli se menține în Liga 1 după un sezon de vis!** Reacția jucătorilor timișoreni după barajul câștigat cu UTA:

ACS Poli s-a menținut în Liga 1 după ce a câștigat barajul cu rivala UTA, timișorenii impunându-se în ambele manșe, 2-1 pe „Dan Păltinișanu” și 3-1 la Șiria. Echipa lui Ionuț Popa s-a dovedit a fi mai bună decât cea a arădenilor, iar emoțiile în privința rămânerii în prima ligă au fost destul de mici.

La finalul jocului de joi de la Șiria, jucătorii echipei timișorene s-au descătușat, au sărbătorit cu hora bucuriei și au cântat alături de mica galerie care i-a încurajat.

Pentru Josip Soljic, unul dintre cei trei croați din lotul lui Poli, experiența salvării de la retrogradare după ce s-a început campionatul de la -14 a fost una deosebită, chiar dacă el a venit abia în iarnă. Mijlocașul a vorbit despre intensitatea derby-ului Poli-UTA și mai spune că spră la un sezon mai liniștit.

„Este de necrezut. Pentru mine, a fost cel mai intens sezon din viața mea. Am venit aici, la echipa depunctată. E de necrezut că am evitat retrogradare. Trebuie să o spun că am meritat. Am jucat bine și sper ca anul viitor să evoluăm fără depunctări și sezonul va fi mai ușor ca acesta. Mai am un an contract cu Poli. Sunt fericit că sunt aici. Sperăm ca anul viiitor vom avea mai puțin stres”, a declarat, pentru TMsport.ro, jucătorul croat, care regretă că suporterii nu vin la stadion să îi încurajaze într-un număr cât mai mare: „Aș fi vrut să fie mai mulți oameni la stadion, la primul meci. Aici, știu că e un stadion mic. A fost un derby bun, sperăm ca sezonul viitor să fie și cu alte echipe, nu doar cu UTA. Sper ca mai mulți oameni să vină să ne vadă la stadion”.

Bărbuț: „Știam că valoric suntem peste ei și am reușit să demonstrăm asta”

În schimb, pentru Cristian Bărbuț, meciurile cu UTA au fost ultimele jocuri pe care le-a disputat în tricoul lui ACS Poli. Micuțul mijlocaș a fost anunțat ca transferat de CS U Craiova.

„Mă bucur că am reușit să marchez și să rămână echipa în prima ligă. Aici am debutat în Liga a 2-a pentru Timișoara. A fost, la fel, aceeași atmosferă, am fost înjurați, scuipați. E bine că am reușit să câștigăm și echipa a rămas în prima ligă. Ei au început mai bine, dar nu am avut emoții. Știam că valoric suntem peste ei și am reușit să demonstrăm asta”, a declarat, pentru TMsport.ro, fotbalistul care din viitorul sezon nu mai e eligibil Under 21.

Cânu: „Am fost o echipă matură. Ei puteau câștiga doar din noroc”

Fundașul Gabriel Cânu va mai juca un sezon în tricoul alb-violet, chiar dacă are 36 de ani. Experimentatul jucător spune că Poli a învins-o UTA datorită maturității, însă a recunoscut ca la începtul de campionat nu a crezut că echipa sa va salva.

„Sincer să fiu, nu credeam. E greu de la -14 însă la finalul campionatului regulat, când am intrat în play-out, după înjumătățire și primele meciuri bune făcute, am început să sperăm. Ne-am luptat până la capăt și astăzi am reușit, exact la un an de când ne-am reunit vara trecută, am reușit ceea ce nimeni nu credea. Ei au avut publicul de partea lor, au montat tribune suplimentare. Au deschis scorul repede, însă am fost o echipă matură, care am reacționat imediat și am înscris. Le-am tăiat elanul și totul a revenit la normal. Părerea mea e că ei puteau câștiga doar din noroc”, a declarat, pentru TMsport.ro, căpitanul echipei timișorene.

„Mai urmează un an. Sper să fiu sănătos și să realizăm mai multe anul viitor la Poli Timișoara față de ce am realizat anul acesta. Va fi greu pentru că nu știu dacă a mai avut cineva un an ca aceasta al nostru, să începi de la -14, să te salvezi, să ajungi în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Cu un lot care vara trecută era pentru Liga a 2-a. Dacă am rămas în Liga 1, mai continui un sezon aici. Vedem sezonul viitor cineva fi căpitan. Eu nu țin de banderolă, vedem”, a mai spus Cânu.

La ACS Poli nu va continua Andrei Sîntean, jucător care s-a adresat comisiilor FRF împotriva clubului. Proaspăt revenit de la naționala de tineret, Sîntean are de primit aproape 20.000 de lei de la echipa timișoreană și nu mai vrea să continue sub comanda lui Ionuț Popa, nemulțumit că nu a primit prea multe șanse la prima echipă.

Reunirea echipei ACS Poli e programată pe 22 iunie, adică joia viitoare, la o săptămână de la ultimul meci oficial de la Șiria. Deci jucătorii timișoreni au doar șase zile de vacanță în această vară. Cel mai probabil, cantonamentul îl vor face la Poiana Brașov.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 16 Jun. 2017, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă