ACS Poli s-a distrat la Tărlungeni chiar dacă a folosit un prim „11” mult schimbat. Doi juniori au debutat la bănățeni

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 15:40 Campionat

„Alături de Ciso!”, acesta este mesajul cu care ACS Poli, într-o formulă inedită în deplasarea din județul Brașov, de la Tărlungeni, cu multe schimbări, a întâmpinat fluierul de start al partidei cu Unirea din etapa a 8-a play-off-ului Seriei a II-a. Promovați matematic pe prima scenă fotbalistică a României, timișorenii au avut parte de un meci fără miză la Tărlungeni, acolo unde doar Mioveniul a câștigat până acum. Totul a mers ca pe roate în tabăra băieților cravașați de Dan Alexa, astfel că scorul final a fost 5-0, după ce primele trei goluri au fost marcate în primele 25 de minute. Marius Marin și Răzvan Rus au debutat la ACS Poli și în Liga 2, în timp ce Rodirlei și Doman au semnat primele lor goluri în acest sezon.

Bocșan, Bălace și Rody s-au numărat printre neobișnuiții titulari, iar pe bancă s-au aflat și doi „republicani”, Marius Marin și Răzvan Rus. La nici 10 minute după începerea meciului, Doman a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un henț la Poenaru. După 15 minute de la startul jocului scorul avea să fie deja 2-0. Popovici a concretizat în gol o acțiune personală, driblând doi adversari, iar mai apoi pe goalkeeper-ul Niczuly.

Smaranda s-a pus în valoare la puțin timp după înscrierea golului doi de către oaspeți, apărând o lovitură de pedeapsă executată de Dâlbea și acordată în urma unui fault al lui Bocșan la Chirciu. Toate astrele se pare că au fost îndreptate cu fața către ACS Poli, de vreme ce în minutul 22 scorul era deja 3-0, după un gol al lui Popovici la capătul unei acțiuni personale, stabilind scorul pauzei.

„Republicanii” au debutat în repriza a doua

Marius Marian, născut în 1998, a debutat în repriza secundă, luându-i locul lui Boldea în teren, iar câteva minute mai târziu și-a făcut debutul în tricoul lui ACS Poli și Răzvan Rus, născut în 1996. La avantajul unui scor de forfait, oaspeții au luat piciorul de pe pedala de accelerație, astfel că fazele de poartă au lipsit în ultimele 45 de minute.

Cu 10 minute înainte de final, Popovici a încercat poarta adversarilor, dar a trimis mult peste. În minutul 83 a venit și golul patru, marcat de Rodirlei, cu capul din 6 metri, după centrarea lui Popescu. Capverdianul a spart astfel gheața la Timișoara. Cireașa de pe tort a fost pusă de Popovici, în minutul 90, atunci când a executat excelent o lovitură liberă și a stabilit scorul final, 5-0.

ACS Poli se impune la Tărlungeni, pe un teren greu de cucerit, lucru ce a reușit să-l facă doar Mioveniul, după ce a marcat cinci goluri și fără mulți dintre titulari.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0
ACS POLI TIMIȘOARA    5

Doman ”7 – pen., Al. Popovici ”13, ”22, ”90, Rodirlei ”83

Niczuly – Brujan (Alb. Neculai ”46), Forika, Tatarciuc (T. Galan ”46), Iaru (Bg. Cârstian ”70) – Dâlbea (cpt.) – S. Marin, Al. Neculai, Pricop, Oct. Poenaru – Chirciu
Rezerve neutilizate: Dănălache – Dr. Grigoraș, A. Burlui
Antrenor: Dan Bona

Smaranda – Belu (G. Neagu ”21), Bocșan, Melinte, Bălace (cpt.) – Boldea (M. Marin ”46), O. Popescu, Trandu, Doman (Rz. Rus ”52) – Al. Popovici, Rodirlei
Rezerve neutilizate: Haidău – Elek, Fl. Nanu, Poparadu
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 200; Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț) și Romică Bîrdeș (Pitești); Jucătorul meciului: Alexandru Popovici.

Sursa: Sport9
Foto: Facebook ACS Poli

Marius ANGHEL 23 May. 2015, 15:40 Campionat
Pe aceeași temă