ACS Poli respiră! Timișorenii au câștigat meciul cu Metaloglobus, după o prestație „subțire” a echipei lui Laszlo Balint

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 23:10 Campionat
  • ACS Poli a luat o gură de oxigen și a urcat un loc, pe 18, după succesul cu 1-0 obținut acasă cu Metaloglobus, după un gol marcat din penalty de Cătălin Bădăuță (foto).
  • Timișorenii au început meciul mai curajos, dar, ulterior, și bucureștenii au pus presiune. Totuși, după un start bun de primăvară, elevii lui Laszlo Balint au avut o prestație destul de slăbuță și au pierdut primul meci în 2019.
  • Meciul s-a terminat cu o situație tensionată pe gazon, deoarece Ovidiu Herea a sărit cu reproșuri spre Paramatti, iar apoi spre brigada de arbitri condusă de Sergiu Popa.

 

Alb-violeții au avut un start mai bun de meci. Nu au putut însă marca prin șuturile imprecise ale lui Bădăuță, dar nici la pătrunderea lui Buzan, finalizată cu un șut la colțul lung, respins în corner de portarul Geantă. Metaloglobus avut în replică un corner bătut cât de cât periculos de Vîlceanu și cam atât. ACS Poli a avut cea mai mare șansă să marcheze după o lovitură liberă bătută de Chemin, în fața porții, însă Țîgîrlaș nu a putut ajunge la timp. Pe final de repriză, oaspeții au fost cei care au controlat ostilitățile.

Oaspeții, supărați că ei nu au primit penalty pentru henț

Metaloglobus a avut două ocazii irosite. Mai întâi, după ce Olteanu a scăpat mingea. Potecea a scăpat în careu și, cu doi adversari pe el, tot a apucat să reia periculos, dar mingea s-a dus peste poartă. În minutul 42, Vîlceanu putea da lovitura, după ce a tras bine, pe jos, dar mingea a trecut milimetric pe lângă colțul lung.

La finalul reprizei, Ovidiu Herea a șut din careu în mâna unui adversar aflat la 2 metri în față, iar oaspeții au solicitat henț, însă nu s-a dictat nimic, deoarece lipsea clar intenția, iar la pauză s-a intrat cu 0-0.

ACS Poli a marcat dintr-un penalty acordat pentru henț

În repriza secundă, timișorenii au început din nou să fie periculoși. Până la urmă, în minutul 54, gazdele au primit penalty. După un corner, mingea a ajuns în careu la Buzan, care a reluat, iar Frîncu a respins cu brațul. Bădăuță a luat mingea pentru lovitura de pedeapsă și a înscris cu un șut sigur, în stânga lui Geantă. Metaloglobus a avut o replică slăbuță, doar cu un un șut al lui Negotei, blocat de Dinu Moldovan. Pentru bănățeni, Golda l-a pus la treabă pe Geantă, iar Manolache a avut un șut periculos, care s-a dus puțin pe lângă poartă.

Final cu nervi în tabăra albastră

În minutul 67, Metaloglobus putea să egaleze. După un corner bătut de Vîlceanu, Plămadă a reluat cu capul, dar Dinu Moldovan a scos de sub bară. De asemenea, elevii lui Laszlo Balint au mai avut șansa să înscrie în minutul 82. Caramalău a tras în bara laterală, la o fază la care oaspeții aveau mai mulți jucători în careu. Balonul a ajuns la Lungu, dar aceasta a tras în blocaj.

După ultimul fluier, Ovidiu Herea s-a dus nervos spre Paramatti, dar și spre arbitri. În meleul creat a intrat și administratorul special al timișorenilor, Radu Birlică.

ACS POLI TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 1-0
Cătălin Bădăuță 51′ – pen.

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Buzan (Golda 61′), Ant. Manolache – Bădăuță (L. Oprea 86′), Chemin (Bilia 78′), Sidorenco
Rezerve neutilizate: Began – Ghidurea, D. Munteanu, Stere
Antrenor: Valeriu Răchită

Rob. Geantă – Fl. Plămadă (Sota Mino 81′), Frîncu, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu (Ghenovici 75′) – Potecea (Vl. Vlad 59′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Riza, Șt. Niculae, Sava
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Electrica (Timișoara); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad); Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureș); Observatori: Cornel Corocan (Reșița) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Cu 22 de puncte, ACS Poli a depășit-o la golaveraj pe CS Balotești și a urcat pe locul 18. Duminică, timișorenii vor juca de la ora 12:00, la Târgoviște, cu Chindia. Metaloglobus a rămas cu 34 de puncte și a picat de pe locul 10 pe 12. Bucureștenii joacă tot duminică, dar de la ora 11:00, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 23:10 Campionat
Pe aceeași temă