ACS Poli rămâne și în 2019 la stadionul Electrica: „Am propus să consolidăm anumite facilități, de care să beneficieze orice echipă timișoreană”. Așteptările pentru noul an

Marius ANGHEL 24 Dec. 2018, 11:01 Campionat
ACS Poli rămâne și în 2019 la stadionul Electrica:

Dacă ASU Politehnica și Ripensia alternează meciurile de pe teren propriu din Liga 2 fie pe stadionul „Dan Păltinișanu”, fie pe Știința, respectiv Ciarda Roșie, a treia echipă timișoreană care activează în eșalonul secund s-a decis să-și desfășoare jocurile doar pe arena Electrica, cel puțin pentru următoarea perioadă. După câteva partide disputate în startul sezonului actual pe principala arenă a orașului de pe Bega, ACS Poli, intrată în insolvență, și-a luat bagajele și s-a instalat la stadionul din nord-est-ul Timișoarei. Acolo va rămâne și în 2019, în partea a doua a campionatului unde acum se află pe ultima poziție, cu șanse mici să evite retrogradarea.

Administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, spune că decizia mutării pe arena Electrica a fost luată pentru a avea cheltuieli mai mici, având în vedere că clubul a intrat în insolvență. Oficialul grupării alb-violete e mulțumit de condițiile găsite la această bază sportivă și are planuri de modernizare a arenei.

„Când am decis să ne mutăm în acest complex sportiv, a fost o hotărâre luată din rațiuni economice. Dar pot să spun că am găsit o bază sportivă bine pusă la punct, care poate fi îmbunătățită mai departe. Am primit asigurări din partea directorului STPT, dl. Nicu Bitea, cel care ne-a ajutat foarte mult, că vom fi sprijiniți în continuare. Ne-a susținut enorm, chiar dacă nu este din fotbal.

Mai departe, dorim să înnoim mai multe aspecte acolo: de la accesul publicului, la facilitățile pentru mass-media, dorim să sporim confortul spectatorilor. Este stadionul orașului, înainte de toate, și vrem ca arena Electrica să fie una de care să beneficieze orice echipă timișoreană. În acest sens, am propus dlui Bitea să consolidăm anumite facilități, precum amenajarea unui mini-hotel sau unui restaurant pentru fotbaliști, dar asta face parte dintr-un proiect pe termen mediu”, a spus Birlică.

Cât despre activitatea clubului picat din Liga 1 și care se întreaptă în sprint către Liga 3, Radu Birlică încă are speranțe că, în mandatul său, ACS Poli se va salva de la o nouă retrogradare, una care ar putea să-i fie fatală. „Vreau să reamintesc faptul că ne așteaptă un 2019 foarte greu, din toate punctele de vedere. Eu cred în șansele noastre de salvare, atâta timp cât ele există și sunt reale. Toți credem în capacitățile clubului și echipei și vom munci pentru rămânerea în Liga 2”, a mai declarat administratorul special.

10 puncte, atât a acumulat ACS Poli în 21 de etape, cu 12 mai puțin decât Aerostar Bacău, prima echipă aflată deasupra zonei retrogradabile

Marius ANGHEL 24 Dec. 2018, 11:01 Campionat
Pe aceeași temă