ACS Poli, în expediție la Brăila pentru ultimul meci din 2018. Cojocaru: „Să demonstrăm că devenim o echipă în adevăratul sens al cuvântului”. Străinii încep să dispară

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 15:05 Campionat
ACS Poli, în expediție la Brăila pentru ultimul meci din 2018.** Cojocaru:

ACS Poli încheie anul 2018, poate cel mai greu din viața clubului, cu o deplasare foarte lungă, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila. Echipa alb-violetă a plecat de joi dimineața spre estul țării cu miza evitării locului 20, ultimul, unul cu greutate mai mult psihologică. Deși are un lot „subțire”, Călin Cojocaru l-a lăsat acasă pe norvegianul Keita, nemulțumit de el.

Practic, la Brăila, va fi vorba de aruncarea, însă nu a „cartofului fierbinte”, ci a „lanternei roșii”. Echipa învinsă va ierna pe ultimul loc, iar dacă va fi o remiză, tot Brăila va fi ultima clasată. Tocmai de aceea, Călin Cojocaru vrea o victorie pentru ACS Poli.

„Ne așteaptă un meci dificil. Vrem să câștigăm partida, mai ales că avem un parcurs bun în ultima perioadă. Echipa este conectată deja la miza jocului. Vrem să demonstrăm că ultimele etape nu au fost întâmplătoare prin prisma rezultatelor și a prestațiilor. Am încredere totală că băieții pot scoate un scor pozitiv în disputa de la Brăila. Este un lucru pozitiv, aceste realizări arată o creștere clară în joc. Acum, mergem la Brăila să demonstrăm încă o dată că, încet, devenim o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a precizat antrenorul lui ACS Poli.

Străinii, tot mai puțini la ACS Poli

De la echipa timișoreană au plecat deja sârbii Andrej Mrkela și Igor Basic. De asemenea, este accidentat și nu mai poate juca argentinianul Rudolf Avaro.

Din toamnă, și Justice Opoku a părăsit Timișoara. Momentan, singurul străin care a plecat cu lotul spre Brăila este sârbul Dusan Ivanov, deoarece norvegianul Keita nu se ridică la pretențiile antrenorului. Va mai lipsi Motreanu, suspendat.

„Nu îl vom putea folosi pe Motreanu, care este suspendat. În rest, nu avem probleme medicale. Nu l-am convocat pe Keita nici la acest meci, deoarece nu îmi place atitudinea manifestată de el la pregătiri”, a explicat Cojocaru.

Rămâne de văzut cât mai va sta și Ivanov, deoarece conaționalii săi au plecat pentru că nu aveau viză de ședere într-o țară UE.

Cojocaru nu se teme de terenul prost

Brăila are un stadion vechi și un teren prost. Cojocaru spune însă că ACS Poli e obligată să câștige. „Știm că ne așteaptă un teren dificil, dar nu trebuie să ne gândim la asta. În fond, și ei vor evolua pe aceeași suprafață de joc. Trebuie să învingem și dacă jucăm pe bitum! Am încredere că băieții vor evolua bine și că vom încheia anul cu un nou rezultat pozitiv”, a adăugat antrenorul bănățenilor.

Înaintea etapei a 21-a, ultima programată în 2018, ACS Poli e pe locul 19, cu 10 puncte, iar Brăila e pe locul 20, cu 9 puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă