ACS Poli îl va recuza pe „centralul” George Găman! „Are o problemă cu noi”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2013, 17:19 Campionat
ACS Poli îl va recuza pe

Valentin Velcea recunoaște jocul mai slab practicat de echipa pregătită de el în jocul cu UTA (scor 0-1) dar antrenorul lui ACS Poli a acuzat și maniera de arbitraj a lui George Găman. Anularea golului înscris de Șeroni, unele decizii dar și alte aspecte colaterale îi determină pe timișoreni să ceară să nu mai fie arbitrați de „fluierașul” oltean.

„Sunt multe considerente ale jocului de la Arad. Jocul l-am pierdut pe mental puțin, am avut gol valabil, am greșit și noi că am rămas în inferioritate, nu am concretizat ocaziile avute”, ne-a spus Valentin Velcea, care după eșecul de la Arad aprecia și că: „…maniera de arbitraj a fost una tendențioasă, pentru că orice cădere în orice zonă a terenului era singura variantă ca UTA să ajungă în careul Politehnicii”. Valentin Velcea a venit cu explicații suplimentare la acuzele adresate brigăzii conduse de George Găman.

Timișorenii acuză în primul rând că la Arad nu le-a fost acordat un gol valabil marcat de Șeroni. Fază la care „asistentul” Ciprian Danșa a semnalizat offside la Petrovic. „Similar s-a dat gol împotriva lui Poli la Bistrița în sezonul trecut”, a remarcat tehnicianul timișorenilor.

Velcea subliniază de asemenea că Mărginean a fost iertat de un al doilea „galben” devreme în joc iar în partea a doua un cot aplicat de Silvășan lui Șeroni a rămas nesancționat.

Tribut pentru Irinel Găman?

Antrenorul lui ACS Poli a ajuns să creadă că George Găman vrea să se răzbune pentru fratele său, Irinel. Acesta a fost în probe la Timișoara în vara lui 2010 dar a evoluat doar în câteva meciuri pentru Poli II, antrenată atunci chiar de Valentin Velcea.

    „Marele arbitru Găman are o problemă privată că nu l-am luat pe fratele lui la Poli acum doi ani și jumătate. De câte ori mă prinde, de atâtea ori mă arde. M-a ars și acasă în tur, că tot el ne-a arbitrat. Nu e întâmplătoare delegarea lui… Unii oameni nu pot diferenția problemele. Pe noi înaintea jocului nici nu ne-a interesat cine ne arbitrează. Putem să-l recuzăm și o vom face! Danșa e un alt personaj, cu alte peripeții, de când eram în Liga I. Nu caut slăbiciunile jocului în arbitraj dar e inadmisibil pentru că noi nu facem scandal, să fim tratați astfel”, a declarat Valentin Velcea.

Arbitrajul nu le-a plăcut nici arădenilor

Culmea, brigada condusă de George Găman i-a iritat și pe utiști, care în ciuda victoriei și-au exprimat nemulțumirea prin vocea noului lor patron. „Am vrut să plec acasă după primele 10 minute. Noi am început slab jocul însă nu meritam să fim nenorociți de arbitri. Ne-au dat galbene la fiecare fault, nu este posibil așa ceva. Nu am nimic cu arbitri și ei trebuie să-și facă datoria dar nici să facă așa ceva. Riscau să-și bată joc de meci, de atâția spectatori”, a declarat Adrian Marțian.

La auzul plângerilor adversarilor, antrenorul lui ACS Poli se simte încurajat să-l recuze pe Găman. „Cu atât mai mult, mă bucură faptul că și UTA a sesizat arbitrajul”, a precizat Valentin Velcea.

Cu doar câteva zile înaintea jocului s-a speculat pe seama faptului că numirea lui Gheorghe Constantin ca director executiv la UTA are alte dedesubturi, prin relațiile sale la FRF, însă bănățenii au refuzat să comenteze acest aspect.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 13 Mar. 2013, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă