ACS Poli iese din Olt cu un singur punct. Slătinenii au ratat șansa de a urca pe locul 2

ACS Poli iese din Olt cu un singur punct.** Slătinenii au ratat șansa de a urca pe locul 2

Nici ultima rundă a sezonului regulat nu a adus un succes pe teren străin pentru ACS Poli în 2015. Elevii lui Dan Alexa au avut parte de o adevărată „Furia oltenească” la Slatina, unde FC Olt a deschis scorul devreme și și-a trecut în cont cele mai mari ocazii ale partidei. Timișorenii au revenit în finalul primei părți și au condus apoi pe tabelă prin reușitele lui Elek, dar scorul final avea să fie 2-2 după ce Curtuiuș l-a învins pe bravul Pap.

ACS Poli a legat al 15-lea rezultat consecutiv fără eșec în Seria a II-a, dar încă întârzie să convingă în primăvară. După nici cinci minute veteranul gazdelor, Bobi Verdeș, marca din careul mic în urma centrării lui Bardu, aesta primind în prealabil un cadou de la Poparadu. Timișorenii au încercat să ofere o replică în minutele următoate, dar Elek încă nu-și găsise plasamentul ideal. Între timp, arbitrul Paul Unimățan a început să-i „îngălbenească” pe vizitatori. În minutul 32 putea fi 2-0, dar vulpoiul Verdeș nu l-a păcălit pe Pap, care, cu puțin efort putea să-i fie fiu ca vârstă. Tânăr ignorat la Timișoara, Rogoveanu era să se răzbune peste 40 de minute, dar același Edi Pap s-a evidențiat și și-a păstrat echipa în joc cu trei intervenții consecutive în urma unei reluări din careu. Finalul primei părți avea să aducă golul egalizator, oarecum contrar cursului. Melinte a trimis către Belu, Nuno Claro exact până la acest moment, a respins doar la Elek, care nu a iertat din apropiere.

După o oră de joc alb-negrii aveau să fie cei care zâmbesc. Bălace centrează pentru Belu, portarul lusitan își spune vârsta și nu se înțelege cu Alin Gligor iar Elek e speculantul perfect pentru 2-1. La acest scor timișorenii aveau în față un play-off mai lejer, la +8 de contracandidate. Dar nu a fost să fie până la urmă. Oltenii s-au avântat din nou în ataca, iar partitura „vestică” a echipei a avut un rol important. Dacă arădeanul Gligor nu s-a putut răzbuna la poarta excelentului Pap, a făcut-o pe final ex-timișeanul Ștefan Blănaru, cu o centrare ideală spre Curtuiuș. Lovitura de cap a celui care l-a înlocuit pe Rogoveanu a schimbat tabela din nou, era minutul 88 și scorul de 2-2 avea să se păstreze până la final. Nu înainte ca Pap să-i mai refuze o bucurie pe final de carieră lui Verdeș.

Doar +6 pentru play-off

Remiza înseamnă un avans de șase puncte pentru ACS Poli în fața Metalului Reșița, care a rămas, de pe locul 2, principala contracandidată a elevilor lui Alexa în play-off-ul care începe săptămâna viitoare. FC Olt a rămas pe 3, la nouă puncte distanță. Lupta pentru cele 30 de puncte puse în joc în faza a doua începe pentru timișoreni cu un duel acasă în fața Olimpiei, locul 6. Timișorenii rămân cu impresia că avansul putea fi unul mult mai mare.

FC OLT SLATINA        2
ACS POLI TIMIȘOARA    2

Verdeș ”6, Curtuiuș ”85 / Elek ”45, ”60

Nuno Claro – Anghelina, Fâșie, Gligor (cpt.), Covalschi – Ignea, V. Gheorghe – Bardu (Șt. Blănaru ”78), Leucuța (Fl. Ștefan ”70), Rogoveanu (Curtuiuș ”70) – Verdeș
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Giurcă, Ov. Morariu, M. Căpățînă
Antrenor: Dan Oprescu

Pap – Belu-Iordache, Cânu, Scutaru (cpt.), Bălace – Melinte, Poparadu, Keita (Ov. Petre ”61) – Boldea (Doman ”87) – Bărbuț, Elek (Rodirlei ”81)
Rezerve neutilizate: Smaranda – Bocșan, Al. Lazăr, Al. Popovici
Antrenor: Dan Alexa

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Gazeta nouă

Pe aceeași temă