ACS Poli e „lanterna roșie” la final de tur. Călin Cojocaru, mulțumit după al doilea punct obținut pe banca timișorenilor: „Suntem pe un drum bun”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 11:41 Campionat
ACS Poli e

ACS Poli a terminat turul de campionat pe ultimul loc, cu un bilanț de o victorie, patru egaluri și 14 înfrângeri, cât și cu al doilea cel mai prost golaveraj: 14-43. Două dintre remize au fost obținute în ultimele runde din tur, cu echipele CS Mioveni (1-1) și Daco Getica (0-0), de când „frâiele” pe banca tehnică au fost preluate de „secundul” Călin Cojocaru. Antrenorul venit din Liga 3, de la Național Sebiș, a fost mulțumit după meciul de miercuri al echipei sale, chiar dacă înainte spunea că vrea nouă puncte din nouă posibile în ultimele trei etapei programate în 2018.

Cojocaru spune că vede un progres în jocul lui ACS Poli. „Pe un teren greu, am întâlnit o echipă experimentată, cu mulți jucători care au jucat la prima ligă. Un lucru pozitiv pentru noi, ne-am dorit, am muncit, nu am luat gol. Al doilea meci fără înfrângere, suntem pe un drum bun. Eu am mare încredere în băieți și sunt convins că pe viitor vom avea rezultate mult mai bune și vom depăși locul care nu ne face cinste la acest moment. Meciul a fost destul de echilibrat, dacă îi intra mingea lui Tavi, eram mulțumit, nu cred că mai pierdeam. Ei nu și-au creat așa multe ocazii, în afară de bara lui Voicu din minutul 46, nu cred că au mai avut ocazii. A fost un meci echilibrat și nu meritam să pierdem, dacă câștigam, era foarte bine. Nu sunt dezamăgit, băieții au muncit, și-au dorit. au făcut efort mare. Venim după un meci greu, de la Mioveni, cu o echipă bună. Nu am luat gol, asta e lucrul cel mai pozitiv, iar pe viitor sunt convins că vom și câștiga”, a declarat antrenorul lui ACS Poli.

Lipsa de soluții în atac

În meciul cu Daco Getica, Cojocaru a făcut o singură schimbare, cu norvegianul de culoare Keita. Majoritatea jucătorilor de pe bancă aveau un profil defensiv și antrenorul a explicat că lipsa soluțiilor de atac l-a făcut să nu apeleze la schimbările a doua și a treia permise de regulament.

„Dacă aveam opțiuni ofensive, bineînțeles că făceam schimbare. Nu avem opțiuni pe fază ofensivă, doar defensive în acest moment. Nu vreau să mă plâng, am încredere în băieți. Venim după o deplasare și un meci greu la Mioveni. Ne așteaptă la fel un meci greu sâmbătă cu Farul, sperăm să ne recuperăm din punct de vedere fizic”, a explicat Călin Cojocaru.

Tot pe ultimul loc

ACS Poli este pe locul 20, cu 7 puncte, la final de tur. Până la final de an, după ce se vor juca și primele etape din retur, formația bănățeană nu mai poate urca decât un singur loc, peste Brăila, cu care are și meci direct.

Cojocaru spune că nu e târziu pentru alb-violeți să adune puncte. „Niciodată nu e prea târziu. Clar trebuie să adunăm puncte. Nu ne ajută locul din clasament. Dacă vrem să-l depășim, trebuie să și câștigăm. Facem tot posibilul să se întâmple lucrul acesta”, a punctat Cojocaru.

Sâmbătă, de la ora 14:00, ACS Poli joacă pe stadionul Electrica împotiva echipei SSC Farul, o contracandidată la evitarea retrogradării, iar apoi, pe 8 decembrie, de la ora 11:00, joacă la Brăila, cu Dacia Unirea, vecina de clasament.

Articol scris de Anda DELIU
 

Marius ANGHEL 29 Nov. 2018, 11:41 Campionat
Pe aceeași temă