ACS Poli e ca și retrogradată în Liga 3 după remiza cu Energeticianul. Meciul de pe Electrica a fost surprinzător de bun

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 14:04 Campionat
  • ACS Poli și Energeticianul au remizat la Timișoara, scor 1-1, sâmbătă, după un meci foarte antrenant jucat pe Electrica, în ciuda pozițiilor din clasament ale echipelor.
  • Alb-violeții au ratat un penalty prin Bădăuță, iar oaspeții au intrat cu avantaj la pauză, după un gol marcat de Vlad Tudorache. Gazdele au revenit ca din pușcă de la vestiare și au reușit să înscrie prin Golda.
  • Echipa lui Valeriu Răchită a dominat clar repriza secundă, dar Lucian Oprea, ultima schimbare a alb-violeților, a ratat din poziții incredibile.
  • De menționat că arbitrul Omuț a dat un singur cartonaș galben, lui Ioniță, în prelungiri.
  • După această remiză, ACS Poli e ca și retrogradată, cu șapte etape înainte de finalul sezonului aflându-se la 11 puncte în spatele tocmai celor de la Energeticianul, dar și a echipei Pandurii, aflate fix deasupra locurilor care duc în Liga 3.

 

Cu toate problemele din acest an, Energeticianul a început mult mai bine așezată în teren, iar presiunea s-a concretizat cu un șut bun al lui Tudorache, care s-a dus puțin pe lângă poartă. Timișorenii, chiar dacă nu au avut posesia, au avut ocazii bune. Mai întâi, o lovitură cu capul trimisă de Bădăuță în bară, iar apoi tot la o reluare cu capul, după un corner, a lui Uyi, fază la care a intervenit portarul Axinte. Oaspeții au dominat și la jocul aerian, dar Poli a mai găsit momente ce puteau fi speculate. Manolache a trimis un șut dintr-o poziție bună, dar pe lângă buturi, iar Calugher nu l-a putut învinge cu un o execuție reușită pe Axinte.

Bădăuță ratează din penalty, Tudorache marchează

În minutul 28, ACS Poli a primit penalty, după ce Uyi a fost faultat în careu. Bădăuță a executat destul de slab, iar Axinte s-a culcat și a reținut mingea. Șansa irosită s-a răzbunat în minutul 34, când Tudorache a marcat după o acțiune la care Maxim i-a centrat din dreapta și jucătorul Energeticianului a deschis scorul cu un șut plasat.

O mare ocazie a avut-o și Sidorenco, după care jucărorul modovean a fost înlocuit cu Chemin din cauza unei accidentări. Pe finalul reprizei, timișorenii au avut o nouă ocazie mare, la șutul lui Codrea, fază la care a intervenit din nou providențial, Axinte.

ACS Poli a început bine repriza secundă

Gazdele au început mai montate după ce au ieșit de la vestiare. Țîgîrlaș a avut o pătrundere în forță în careu și a tras cu sete, dar Axinte a blocat bine cu palmele. Deși mingea a ajuns tot la timișoreni, faza s-a stins după. ACS Poli a marcat însă în minutul 52, după o centrare bună a lui Chemin.

Intrat la pauză, Denis Golda a primit la 7 metri, între doi fundași adverși, a preluat, s-a întors și a marcat cu un șut plasat. Viorel Tănase a reacționat cu introducerea lui Voicu și Robert Petre în teren, dar ocaziile bune s-au lăsat așteptate.

Lucian Oprea a irosit trei ocazii „mari cât casa”

Timișorenii au încercat să atace tot mai în viteză. Buzan nu a putut prinde însă spațiul porții, și nici Chemin. Similar a ratat și Dorin Codrea, care a trimis o minge în aer, din poziție bună. Asaltul la poarta lui Axinte a continuat. Codrea nu a putut marca cu capul după o centrare bună din stânga a lui Calugher. Portarul oaspeților a avut o intervenție senzațională în minutul 81, la un șut în forță a lui Țigîrlaș. O fază bună s-a stins la șutul dezastruos al lui Oprea. În prelungiri, tot Oprea i-a exasperat pe spectatori, cu un șut peste buturi, din 6 metri, la o fază periculoasă și astfel, meciul s-a terminat egal.

ACS POLI TIMIȘOARA – ENERGETICIANUL   1-1
Denis Golda 52′ / Vlad Tudorache 34′

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Uyi, Paramatti (cpt.), Vl. Olteanu – Calugher, D. Codrea, Ant. Manolache (Golda 46′) – Buzan (L. Oprea 79′), Bădăuță, Sidorenco (Chemin 36′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bilia, Ghidurea, Stere
Antrenor: Valeriu Răchită

Axinte – Gunie, Misăraș, M. Ioniță, Andr. Dragu (Ad. Voicu 55′) – Cenaj, Cl. Petruș – Vl. Tudorache, C. Ionică (cpt.), Maxin (Rob. Petre 55′) – Vl. Rusu (R. Enache 68′)
Rezerve neutilizate: Vic. Buga – Guiti, Iovu, Al. Popescu
Antrenor: Viorel Tănase

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); În tur: 0-3; Spectatori: 100; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Răzvan Ionuț Soponar (ambii din Baia Mare).

Cu acest rezultat, ACS Poli adună 23 de puncte, dar rămâne pe locul 19, penultimul și e ca și retrogradată. Runda viitoare va fi oaspete în meciul cu ASU Poli. Energeticianul a ajuns la 34 de puncte și a căzut pe locul 15, ultimul care asigură menținerea, cu un singur punct peste Daco-Getica. În Vinerea Mare, primește vizita UTA-ei.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă