ACS Poli câștigă la limită cu micuța Unirea Tărlungeni

Echipa timișoreană revenită în eșalonul secund a trebuit să joace vineri dimineață prima partidă acasă din noul sezon. ACS Poli putea să se impună mai clar în fața Unirii Tărlungeni, vinovată de ora de disputare, dar nu a putut să se răzbune pe aceasta decât cu un 1-0, prin reușita lui Cânu. Timișorenii au riscat să fie egalați în partea secundă, dar sunt totodată și fericiți pentru debutul perfect cu șase puncte din șaseî n B2.

Pe o vreme închisă și un stadion mai gol ca la unele amicale ale alb-negrilor, elevii lui Dan Alexa au pornit greu motoarele. Prima șansă bună de gol i-a aparținut lui Alex Lazăr, dar fostul jucător al Viitorului a înălțat zmeul la mingea servită ideal de Bărbuț. Cei doi aveau să fie cei mai activi oameni ai gazdelor în acest joc. Dacă ofensivii Kneeshaw și Lazăr nu și-au atins ținta. Scorul avea să fie deschis de un fundaș central. Veteranul Gabriel Cânu a urcat în careu la o fază fixă, în minutul 30, și a reluat cu piciorul centrarea lui Lazăr din lovitură liberă. 1-0 avea să fie și scorul unei prime reprize în care oaspeții au avut doar o reluare, slabă, spre poarta lui Pap.

O emoție în partea secundă, singura

Tânărul portar al lui ACS Poli a șomat mult și în partea secundă. Una în care jumătate dintre timișoreni aveau să vadă ușor cartonaș galben. În schimb, „centralul” hunedoarean Haidiner l-a ierat pe Iaru de la oaspeți de al doilea avertisment și implicit eliminarea. Bărbuț a fost de neoprit altfel în banda dreapta. Totuși, Unirea putea da lovitura în minutul 56, atunci Marcăș s-a trezit în careu cu o minge pasată ce-a lungul careului, ideal pentru un șut direct, dar execuția l-a trădat și balonul a mușcat doar partea exterioară a vinclului bănățenilor. În rest oaspeții s-au mulțumit să stea în defensivă și să speculeze o eventuală greșeală. Timișorenii s-au chinuit puțin în aceste condiții. Nici înlocuitorul lui Stavric, ex-golgheterul Szekely, nu a fost mai mobil sau inspirat, deși a avut o dublă șansă de a relua sper poartă în minutul 69.

Cu cinci minute înainte de final, Bărbuț putea pune capăt oricăror emoții. Micuțul mijlocaș a fost lansat de Szekely, dar portarul Nitzuly a ieșit aparent bine. Aparent, pentru că apoi a scăpat balonul fix în fața timișoreanului. Bărbuț a trimis însă aproape paralel cu poarta dintr-un unghi din care ar fi putut găsi totuși plasa. Timișorenii au trăit apoi periculos ultimele momente ale jocului, când Pap a îndepărtat și pericolul ultimului corner.

Una peste alta ACS Poli câștigă al doilea joc din Liga a II-a și pare pe drumul cel bun pentru o revenire rapidă în primul eșalon.

ACS POLI TIMIȘOARA
UNIREA TĂ‚RLUNGENI
1-0

Cânu ”30

Pap – Bălace (cpt.), Cânu, Cr. Scutaru, G. Neagu – Al. Lazăr, Ov. Popescu – Bărbuț, Boldea (Trandu ”58), Kneeshaw (Al. Popovici ”78) – Stavric (Sz. Szekely ”55)
Antrenor: Dan Alexa

Nitzuly – Vlăsceanu, I. Șerban, Forika, Iaru (Pricop ”66) – M. Sorin (Sz. Antal ”56), N. Cristea, Antoche (Brujan ”73), Marcăș – Al. Neculai, Elek (cpt.)
Antrenor: Daniel Bona

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă