ACS Poli bate „acasă” numai la scoruri de neprezentare. Timișorenii urcă pe primul loc în ultima etapă a turului

ACS Poli a reușit azi să treacă pe prima poziție în Seria 2 chiar la jumătatatea sezonului regulat. Timișorenii nu au avut probleme acasă nici cu FC Olt Slatina, echipă care venea după patru jocuri fără eșec. 3-0 a fost scorul final al unei partide încheiate practic înainte de pauză, când Popescu a profitat de haosul din defensiva oltenilor și a marcat al doilea gol al echipei pregătite de Dan Alexa.

ACS Poli nu a început excelent jocul. Fără antrenorul principal pe bancă, Dan Oprescu fiind suspendat, oaspeții au început partida sus, dar fără a da mari emoții. La jumătatea reprizei gazdele au apăsat pedala de accelerație și rezultatul s-a văzut instant. Bărbuț a centrat în forță, Ignea a deviat nefericit și Henrique a speculat pentru o finalizare cu ajutorul barei din dreapta lui Nuno Claro, al cincilea gol în cinci jocuri consecutive pentru brazilian. Din acest moment jocul a curs într-o singură direcție. Slătinenii mai puteau spera, dar s-au făcut de râs pe finalul reprizei. Același Pedro Henrique a preluat lângă tușă, a dus mingea la limita autului, moment în care fundașii s-au oprit, atacantul bănățenilor a profitat de neatenție și a slalomat printre ei pentru a fi faultat la marginea careului. „Libera” rezultată a fost executată pe jos, după o schemă, de Keita și finalizată cu un șut plasat al tânărului Ovidiu Popescu, prima sa reușită la alb-negrii, venită în prelungirile reprizei și care a tranșat în bună măsură soarta punctelor. Imediat de la reluarea s-a fluierat sfârșitul primei părți spre disperarea oltenilor, care au protestat pentru faza dinainte. Nuno Claro a fost printre cei mai vehemenți, astfel că puținii spectatori aflați în tribune și-au găsit ținta.

FC Olt a încercat să schimbe ceva în partea a doua, dar degeaba. Schimbările nu au avut efectul dorit, mai mult, s-a făcut 3-0 la cinci minute de la reluare. De această dată execuția similară a lui Keita a fost finalizată de Gabriel Cânu din centrul careului. Până la final timișorenii au mai avut șanse bune de a majora diferența. Henrique și apoi înlocuitorul său, dinamicul Rody, puteau înscrie cu ușurință. Singura șansă notabilă a oaspeților s-a petrecut cu 11 minute înainte de final, când Smaranda a ieșit neinspirat și Morariu a trimis cu capul spre poartă, dar balonul a fost respins de Boldea, aflat la bară.

Cele trei puncte înseamnă pentru ACS Poli prezența în obiectiv, pe primul loc în Seria 2 a Ligii 2, cu un punct peste rivala bănățeană, Metalul Reșița, formație care a stat în etapa a 11-a, ultima a turului. Alb-negrii nu sărbătoresc însă prea mult, vineri începe returul și Mioveniul poate fi mai periculos.

ACS POLI TIMIȘOARA    3
FC OLT SLATINA        0

Henrique ”24, Ov. Popescu ”45+1, Cânu ”50

Smaranda – Bălace, Scutaru (cpt.), Cânu, Morariju – Keita (Kneeshaw ”83), Ov. Popescu, Poparadu (Trandu ”70), Boldea – Henrique (Rodirlei ”68), Bărbuț
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Fl. Nanu, Al. Popovici
Antrenor: Dan Alexa

Nuno Claro – Giurcă, Ov. Morariu, Gligor (cpt.), Covalschi – M. Mihăescu, A. Ignea (Verdeș ”46) – Leucuța, V. Gheorghe (Curtuiuș ”46), Căpățână – Șt. Blănaru (Dobricean ”58)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Fâșie, Rogoveanu, Bogdanovici
Antrenor: Dan Oprescu

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 500; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Adrian Ionescu (Târgoviște); Jucătorul meciului: Pedro Henrique.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă