ACS Poli are mare nevoie de victorie pe terenul UTA-ei: „Sperăm ca jucătorii să înțeleagă gravitatea situației”. Răchită a sancționat din nou un fotbalist: „Nu e conectat 100%”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 18:06 Campionat
ACS Poli are mare nevoie de victorie pe terenul UTA-ei:

ACS Poli joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul celor de la UTA, într-un meci care se anunță complicat pentru alb-violeți. Jucătorii sunt conștienți, la fel ca antrenorul Valeriu Răchită, că nevoia de puncte e una aproape disperată. Altfel, „milităria” anunțătă de antrenorul care e și manager sportiv continuă, acesta declarând că a lăsat un jucător în afara lotului.

Valeriu Răchită a studiat de săptămâna trecută adversarul pe care îl va întâlni sâmbătă. „Am fost la meciul Ripensia – UTA, eu cred că rezultatul de egalitate era el mai echitabil. UTA a dominat repriza a doua, a primit un gol printr-o neatenție. Se vor schimba datele problemei, pentru că vom juca pe sintetic. Întâlnim o echipă cu jucători de valoare și vom încerca să scoatem maximul din acest meci. Și mai sunt supărat, pentru că pentru noi orice meci este capital. Suntem departe de linia roșie. Sperăm ca jucătorii să înțeleagă gravitatea situației și să se comporte ca atare”, a spus antrenorul despre meciul cu UTA.

„Selecția continuă”… continuă

Altfel, Răchită a spus despre indisponibili că Sorel Chemin își va ispăși ultima etapă de suspendare după o eliminare din Cipru runda aceasta, dar și că a dat, momentan, un jucător afară din lot.

„Un jucător care nu e conectat 100% la importanța momentului a fost lăsat în afara lotului. Nu-l dau afară, pentru că eu nu-mi bat joc de fotbaliști. Nu mai au unde să joace în perioada aceasta. S-au terminat perioadele de transferuri. Dar sper să înțeleagă că a fost lăsat în afara lotului de 18 din cauza felului în care se antrenează”, a spus Răchită, fără să-l numească pe jucător.

Din informațiile noastre, vizați ar fi și Cosmin Bîrnoi, dar și Lucian Oprea.

Flori pentru timișorence

De 8 martie, jucătorii au dat flori în cel mai mare mall din Timișoara. Răchită e optimist că sâmbătă va reuși și un alt cadou pentru microbiste. „Eu sper ca mâine să fie cadoul pentru suporterițele noastre, pentru că le-am cam dezamăgit în ultima perioada și sperăm ca mâine să venim cu trei puncte. Astăzi le-am oferit o floare. Va fi foarte greu mâine, dar nu imposibil”, a mai spus antrenorul.

Denis Golda e și el optimist înainte de meciul cu UTA. „Ne-am simțit bine. Ne bucurăm că am reușit să facem o figură frumoasă, să dăm o floare într-o zi specială. Dar mâine, cel mai important e să câștigăm. Pe unele dintre domnișoare le cunoașteam, și a fost mai ușor. Va fi un meci greu, pe care l-am pregătit toată săptămână. Sunt sigur că vom scoate cele trei puncte. Va fi greu, deoarece ei au pierdut, noi am remizat acasă, iar noi avem nevoie de puncte să ieșim din zona aceea”, a spus jucătorul.

ACS Poli e pe locul 19 cu 14 puncte. UTA stă mult mai bine, cu 32 de puncte, pe locul 8. Meciul direct are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Motorul.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 18:06 Campionat
Pe aceeași temă