ACS Poli a scăpat de blestemul înfrângerilor odată cu mutarea pe stadionul Electrica, de pe strada Renașterii. Penultima clasată a obținut un egal cu Pandurii

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Sep. 2018, 10:36 Campionat

ACS Poli a remizat, scor 1-1, sâmbătă după-amiază, cu Pandurii Târgu Jiu, la primul meci jucat pe stadionul Electrica, situat în Timișoara, pe strada Renașterii. Gorjenii nu au arătat deloc că ocupau locul 3 înainte de runda a 9-a, iar alb-violeții au reușit să închege mai bine jocul. Gazdele au fost conduse, după ce George Tudoran a înscris din penalty, dar atacantul de culoare venit din Norvegia, Maudo Keita, a marcat golul ce a adus al cincilea punct în vistieria bănățeană în acest sezon.

Totuși, partida putea începe bine pentru Pandurii, după ce Pîrvulescu a trimis un șut în bara transversală din minutul 4. Timișorenii au fost nevoiți să îl înlocuiască pe Smaranda în minutul 13, după ce portarul a căzut și s-a lovit la un tendon cu care a avut probleme recente. Locul său a fost luat de goalkeeperul U21 Mario Contra, care s-a descurcat bine în meci. Totuși, gorjenii au deschis scorul în minutul 34. Basic l-a faultat în careu pe Vodă, iar George Tudoran a marcat de la punctul cu var.

Nesincronizări în careul timișorean la centrări și cornere

Timișoara putea fi periculoasă peste câteva minute. Pop a trimis cu capul din fața porții, iar mingea a fost respinsă în corner. Velcotă a bătut de la colț, iar faza putea fi periculoasă, dacă Drăghici ar fi ajuns la balon. Atacantul nu a reușit însă, iar mingea s-a scurs prin fața porții.

Până la urmă, golul a venit la o fază la care Maudo Keita a tras bine, din afara careului, cu pământul, iar portarul Mihai Colotan nu a avut ce face. Până la finalul reprizei, Pîrvulescu a mai prins un șut periculos, dar Mario Contra a respins în corner și la vestiare s-a intrat cu 1-1.

Pandurii a cam dispărut din joc în repriza secundă

În repriza secundă, ocaziile mari au lipsit, mai ales pentru oaspeți, dar s-au dat multe avertismente, pentru că ambele echipe erau nervoase. În schimb, Pandurii au avut câteva momente în care au tras de timp, mulțumiți cu egalul. Timișorenii au mai suferit de problema ratărilor, iar Drăghici și Keita nu și-au mai creat ocazii prea mari.

În schimb, tânărul Velcotă a prins un șut de la distanță care s-a dus puțin peste bara transversală. O altă șansă a mai fost la o centrare a lui Golda, neajunsă de Melinte în fața porții, dar și la o reluare cu capul pe lângă poartă a lui Drăghici, după un corner.

ACS POLI TIMIȘOARA – PANDURII TÂRGU JIU   1-1
Maudo Keita 41′ / George Tudoran 34′ – pen.

Smaranda (M. Contra 13′) – Haruț, Melinte, Basic, D. Filip – D. Codrea, Dav. Pop, Maudo Keita (Mrkela 80′), Bîrnoi (Golda 75′) – Velcotă, Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: – Motreanu, Bocșan, Stere, Rudolf
Antrenor: Ștefan Nanu

Mih. Cotolan – Nic. Cotolan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj – Tudoran, D. Pîrvulescu (cpt.)(P. Popescu 76′), Vodă (Rob. Gheorghe 88′) – Nsiah (Blejdea 64′)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Dănescu, Măicăneanu, Trancă
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

Cu 18 puncte, Pandurii a căzut, momentan, pe locul 4 și e la egalitate cu Academica Clinceni, aflată pe 3, iar vinerea viitoare primește vizita celor de la UTA. ACS Poli a ajuns la 5 puncte, dar rămâne pe locul 19, penultimul. Etapa viitoare se deplasează la Metaloglobus București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Sep. 2018, 10:36 Campionat
Pe aceeași temă