ACS Poli a prins curaj după victoria cu Balotești și visează la un succes în fieful „pandurilor”. Răchită are cuvinte de laudă pentru gorjeni

Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 14:56 Campionat
ACS Poli a prins curaj după victoria cu Balotești și visează la un succes în fieful

ACS Poli are, la finalul acestei săptămâni, o deplasare din care speră la multe, sâmbătă, pe sinteticul sintetic de la Târgu Jiu, unde o va întâlni pe o altă fostă prim-divizionară, Pandurii. Gorjenii au pierdut câteva poziții bune în clasament și sunt în pierdere de cadență, dar Valeriu Răchită știe că meciul va fi dificil. Pentru jocul din Oltenia, timișorenii au absențe și nu s-au mai pregătit pe sintetic.

Răchită spune că jocul cu Pandurii va fi imprevizibil. „Așteptăm meciul cu emoții. Suntem pregătiți, dar în 90 de minute se poate întâmpla orice. De asta e frumos fotbalul. Am văzut Craiova – Viitorul. Sperăm ca mâine să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv, după egalul cu Snagov și victoria cu Balotești. Urmează trei meciuri în opt zile din care trebuie să scoatem cât mai multe puncte. Pandurii este o echipă bună de Liga a 2-a, care, mai ales acasă, pune presiune pe adversar. Joacă pe terenul sintetic, le-au revenit și lor jucătorii de valoare, Tudoran și Dodoi. Încercăm să mergem acolo să câștigăm, deși va fi greu. Am văzut ultimele lor meciuri, în deplasare merg să culeagă ceva, deși de multe ori vin cu mâna goală, acasă e însă altceva. O echipă cu jucători tineri, de valoare, cărora se vede că le place fotbalul”, a precizat Valeriu Răchită despre adversar.

Fără antrenamente pe sintetic după înfrângerea de la Arad

Înainte de deplasarea pe terenul UTA-ei, ACS Poli s-a pregătit pe sinteticul de la Baza 2. Acum însă, Răchită a renunțat, deoarece a concluzionat că nu e o ideea bună.

„Am făcut înainte de meciul cu UTA și m-a > că am pierdut meciul. Am preferat să facem aici la Electrica, aici e casa noastră. Sinteticul de la Baza 2 e diferit față de ce de pe Motorul și cu mult diferit față de cel de la Târgu Jiu”, a precizat Răchtiă despre acest aspect.

Absențe în linia de mijloc

Pentru acest joc, lipsesc Rogoveanu, care va lipsi mai multe etape, dar și Codrea, accidentat după „ciocnirea” cu Buia din meciul cu Snagov. Ambii erau titulari în linia mediană. Pop a fost reprimit la antrenamente după două săptămâni în care s-a pregătit separat cu Haruț.

În schimb, Răchită e tot dezamăgit de Bîrnoi. „Pop și-a felicitat colegii după succesul cu Balotești și mi-a trimis un mesaj prin care mi-a arătat că a înțeles. Este în programul echipei, dar nu va face deplasarea. Cu Bîrnoi, din păcate, am avut o discuție, i-am spus că am încredere în el…”, a precizat Răchită.

Înaintea desfășurării etapei a 18-a, Pandurii ocupă locul 12, cu 32 de puncte. ACS Poli  e pe locul 19, cu 18 puncte. Jocul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă