ACS Poli a încheiat returul fără a folosi jumătate dintre noile achiziții

Formația pregătită de Dan Alexa e mare favorită la promovarea în Liga I. ACS Poli putea să aibă cu ușurință o situație chiar mai bună înainte de play-off, dar a fost egalată pe final la Slatina. Timișorenii dețin recordul seriei de partide fără eșec, au cel mai bun atac și cea mai bună apărare, dar punctează și la un aspect mai puțin pozitiv. Dintre cele șase achiziții din ultima perioadă doar trei nume au apucat să atingă balonul în partide oficiale pentru timișoreni.

ACS Poli a transferat în iarnă cinci jucători: Melinte, Doman, Elek, Nikiema și Chipirliu; și l-a legitimat de asemenea pe portarul italian Angelo Montenegro. Dintre cei șase însă doar primii trei au apucat să debuteze în jocurile din Liga a II-a pentru alb-negrii. Ce-i adevărat, în primăvară, timișorenii au disputat doar patru meciuri pe teren. Dan Alexa nu l-a putut folosi pe atacantul Bogdan Chipirliu după ce acesta a suferit o accidentare gravă la genunchi în perioada precompetițională.

O situație mai complicată e în cazul lui Victor Nikiema, mijlocaș african pe care „Chirurgul” s-a bazat în teste pentru ca apoi să nu-l poată folosi din cauza unor probleme cu actele. Jucătorul e așteptat însă să debuteze în play-off-ul B2 după revenirea de la naționala olimpică a Burkinei Faso. În fine, Angelo Montenegro, primit inițial în trial, a fost legitimat pentru a fi o soluție de rezervă la al treilea portar. Deoarece Darius Haidău, practic singura achiziție din campania precedentă care nu a bifat joc oficial, a fost mai mereu „pacient”.

Cei noi care au intrat pe teren au avut prestații bune. Elek a reușit o dublă în runda trecută cu FC Olt și a oferit de asemenea „assist” la golul lui Pedro Henrique de la Oradea (scor 1-1). Doman, din postura de rezervă, a intrat și a pasat la unica reușita a meciului cu Șoimii Pâncota, care i-a aparținut lui Cânu. În timp ce Melinte se remarcă prin exactitate și constanță.

Pedro Henrique e golgheterul, iar Bărbuț omul cu pasa

ACS Poli a dominat copios seria vestică în ciuda piedicilor din deplasare, reușind să câștige în primăvară doar acasă cu Pâncota. Lideri din runda a 11-a, elevii lui Alexa au de departe cel mai bun golaveraj al seriei la capătul sezonului regulat: 30-8, adică atât cel mai bun atac, cât și cea mai bună apărare. Timișorenii nu au pierdut acasă în acest campionat, iar singurele eșecuri au fost înregistrate în primele runde, la Vâlcea și Reșița, în rundele cu numărul 3, respectiv 5. În acest moment seria de partide fără înfrângere se întinde la 15 meciuri în campionat, dacă includem și succesul la masa verde cu retrasa AFC Fortuna.

Liderul la selecții al lui ACS Poli în sezonul regulat a fost Cristi Scutaru, fundașul central adunând 19 partide jucate, interesant e că el se află printre jucătorii care ar putea părăsi „liber” echipa la vară.

Golgheterul echipei e în continuare brazilianul Pedro Henrique (foto), cu șapte reușite, în serie acesta îl urmează pe Vasile Buhăescu de la Metalul Reșița, jucătorul dorit și pe Bega a marcat de opt ori până acum. La capitolul pase de gol, lider în echipă e Cristi Bărbuț, cu cinci „assist-uri”. El e și al doilea marcator al echipei, cu patru goluri. Următorii marcatori sunt în mod curios fundașii Belu și Cânu, apetitul lor ofensiv concretizându-se în câte trei goluri pentru fiecare în parte, majoritatea reușitelor lor au fost aducătoare de puncte importante.

ACS Poli începe play-off-ul cu un avans de șase puncte față de Reșița. Prima etapă din faza a II-a a Ligii a II-a o aduce sâmbătă pe „Dan Păltinișanu” pe Olimpia Satu Mare (locul 6).

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă