ACS Poli a contestat tabelul preliminar al creanțelor pentru procedura de insolvență. Datoria în milioane de euro ajunge la o sumă amețitoare! Nume interesante pe lista creditorilor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Jan. 2019, 15:53 Campionat
ACS Poli a contestat tabelul preliminar al creanțelor pentru procedura de insolvență.** Datoria în milioane de euro ajunge la o sumă amețitoare! Nume interesante pe lista creditorilor

La finalul anului 2018, ACS Poli a primit tabelul preliminar de creanțe, întocmit de administratorul judiciar Bogdan Alic, în desfășurarea procedurii de insolvență. Tabelul a fost publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență din data de 13 decembrie și este datat cu 5 decembrie, adică, un „cadou” de Moș Nicolae.

Aparent, clubul nu a fost prea „cuminte”, deoarece, în total, suma stabilită de administratorul judiciar ajunge la 44.474.167,95 de lei, pe undeva la aproape 10 milioane de euro.

Practic, diferența dintre sumele solicitată de toți cei care s-au înscris la masa credală, dar și alți datornici regăsiți în contabilitatea clubului, și suma acceptată este destul de nesemnificativă. Suma solicitată a fost de 46.265.567,71 de lei. Așadar, clubul a „scăpat” doar de o sumă restantă sub 2 milioane de lei.

După acest tabel preliminar, la Tribunalul Timiș s-au depus deja contestații, în număr de 24! Abia după soluționarea contestațiilor se va întocmi un tabel definitiv de creanțe, iar suma de acum se poate schimba. După tabelul definitiv, urmează întocmirea planului de reorganizare.

Clubul a contestat tabelul preliminar. Omul de afaceri Marius Cristescu, și el pe listă!

Cei care au contestat deja sunt cei de la instanță, pentru reexaminarea taxei de timbru, Adrian Blaj (fost masor), Octavian Drăghici, Mădălin Smaranda, Andrei Enescu, George Neagu, Cristian Melinte, Alexandru Munteanu, Marius Croitoru, Spitalul Județean Timiș, Cătălin Straton, Cristian Scutaru, Bogdan Străuț, Alin Șeroni, Mihai Roman, Mihai Alexandru (fost preparator fizic), Octavian Benga (fost secund), Adrian Neaga, Sorin Drăgoi, Victor Collins (fost antrenor secund), dar și Radu Birlică, însuși reprezentantul de acum al clubul ACS Poli, precum și omul de afaceri Marius Cristescu, care deține, alături de fratele său, Emil, afaceri importante în Timișoara, dar și în alte județe.

De asemenea, au contestat și cei care s-au ocupat de insolventa fostei echipe a lui Marian Iancu, SC Politehnica Timișoara SA.

143 de datornici, cu patru categorii de creanțe

În tabelul preliminar sunt 143 de creditori, cu creanțe garantate, salariale, bugetare și chirografe. Cele chirografe se referă la datorii către furnizori de servicii sau persoane care au împrumutat clubul cu bani, listă pe care apare inclusiv impresarul Cristea Opria. Cele bugetare se referă la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. Cele salariale sunt restanțele foștilor sau actualilor salariați, iar la creanțe garantate apar două poziții, dintr-o listă totală de 143 de instituții și persoane care mai au sau solicită bani de recuperat de la club.

Prima este Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș (ANAF), cu peste 14 milioane de lei datorie, ceea ce o face cel mai mare creditor. De asemenea, apare și Dumitru Mihu, actualul președinte al Ripensiei.

Radu Birlică estimeză că mai durează un an până e gata planul de reorganizare

Radu Birlică a confirmat telefonic că și clubul a contestat tabelul, dar și el, pentru că a împrumutat clubul cu bani și nu i s-a acceptat toată suma. „Da, inclusiv clubul a contestat suma. Acum nu vreau să vorbesc de sume, urmează probabil să conteste și alți jucători. Despre sume poate vorbi administratorul judiciar, el a întocmit tabelul. Perioada de observare se prelungește până se judecă toate contestațiile. Apoi se va face planul de reorganizare, cu datoriile și cheltuielile curente. Eu îl voi face”, a declarat, pentru Liga2.ro, administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică.

Administratorul judiciar Bogdan Alic nu a răspuns apelurilor telefonice până la publicarea articolului.

Interesant este că printre cei care au solicitat sume de bani, fostului portar Cătălin Straton, dar și fostului președinte Sorin Drăgoi nu li s-a aprobat cererile, de aceea ambii au și mers în instanță. Printre cei găsiți în evidența contabilă a clubului, dar care nu a cerut bani, e și fostul antrenor Ionuț Popa, care ar mai avea de primit 450 de lei.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Jan. 2019, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă