ACS a urcat pe 3 după un joc fără istoric: 3-1 cu FC Olt

Marius ANGHEL 07 Oct. 2012, 14:00 Campionat

Trei puncte ochite și lovite fără probleme de ACS Poli cu o formație slătineană ce a contat doar la scorul de 3-0. Reinventat în atacant, Cristi Boldea a punctat de două ori iar colegul din ofensivă, Szabolcs Szekely a spart gheața în acest sezon. Trupa pregătită de Vali Velcea așteaptă acum ca rivala UTA să împiedice Măciuca pentru a fi și la doar trei puncte de obiectiv.

Pe o vreme călduroasă pentru octombrie, mai mulți suporteri au preferat să vadă încleștarea din Liga a V-a dintre ASU Poli și Olimpia Bucovăț, una cu multe goluri (scor 7-0). Dar nici cei care au sosit la „Dan Păltinișanu” nu au dus lipsă de ele. Boldea a deschis scorul după doar 13 minute de joc la o minge lobată de Szekely. Următoarea fază notabilă avea să aducă și majorarea scorului. Bălace a centrat ideal la colțul scurt, unde Szekely a apărut cu gol pentru prima dată în noul sezon.

Oaspeții nu s-au regăsit nici după pauză. Și în ciuda schimbărilor efectuate de managerul Dan Oprescu, același Boldea i-a pus în mână pixul cu care să-și scrie demisia. De această dată „ciclistul” lui ACS Poli a șutat din interiorul careului după o pasă a colegului Szekely. Singura reușită a lui FC Olt a venit în urma unei erori în defensiva gazdă finalizate cu faultul lui Kirev în careu. De la punctul cu var David Andrei l-a învins pe bulgar cu un gol ce avea să fie de onoare pentru olteni. După această reușită Oltul a încercat să pună presiune dar neconvingător, astfel că niciuna dintre fazele de atac nu s-au concretizat. Pe un final fără faze importante de joc a intrat în scenă și „centralul” Ghimbășan, probabil pentru a reaminti puținilor spectatori de prezența sa.

ACS Poli câștigă așadar facil cu o trupă specifică de B și urcă pe locul 3 la trei puncte de Damila, care joacă duminică cu UTA. Seria e slabă de tot și timișorenii au o șansă bună de a sărbători la final. În calea lor se află însă în acest moment cele două nou promovate, Damila și Corona, alte proiecte ale unui fotbal ciudat, cel mioritic.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Dobricean (79 Enciu), Bălace – Boldea (65 Boștină), Szekely (71 Trandu).

FC Olt
(antrenor Dan Oprescu): Bordea – V. Dima, Cosic (cpt.), Crușoveanu, Giurcă (46 Pribac) – Bancu, Polgar (41 D. Andrei), Săndulescu (50 M. Alexandru), Quist, Vigariu – D. Ene.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 07 Oct. 2012, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă