Accidentare horror pentru Zaluschi: tripla fractură craniană îi pune în pericol viața și îl scoate din fotbal până la un an de zile

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 07:21 Campionat
Accidentare horror pentru Zaluschi:** tripla fractură craniană îi pune în pericol viața și îl scoate din fotbal până la un an de zile

UPDATE: Din păcate, veștile ce vin de la Cluj nu sunt prea bune. Hematomul subdural al lui Adrian Zaluschi s-a mărit, iar azi noapte medicii au luat în discuție să-l bage în operație.


Elevii lui Coroian și Negrean au avut multe intrări la limita regulamentului și peste el, iar Dan Matei a lovit primul. Fostul fundaș utist l-a atacat fără balon pe Sălăjan în careu și a fost eliminat, iar arădenii au primit penalty.

Din păcate, experimentatul fotbalist a fost depășit în duritate de Olimpiu Bucur. În minutul 78, fostul mijlocaș ofensiv al celor de la Europa Crișul Chișineu Criș l-a lovit cu genunchiul în cap pe Adrian Zaluschi, utistul zvârcolindu-se de durere pe gazon. Arbitrul nu a oprit pe loc faza, ci balonul a trebuit să ajungă în posesia utiștilor pentru ca aceștia să-l dea afară. Văzând agonia „textilistului”, „centralul” Coza l-a eliminat pe bistrițean, iar Zaluschi a fost transportat pe brațe la Ambulanța din incinta stadionului. Acolo i s-a pus un guler, temându-se o lovitură la coloană, însă diagnosticul avea să fie mult grav, unul care îi poate pune în pericol viața.

Transportat la Spitalul Clinic din Bistrița, medicii i-au descoperit utistului o tripla fractură craniană și au dispus mutarea de urgență la Cluj. „Într-adevăr, s-a confirmat tripla fractură, dar e vorba și despre un hematom subdural. Băiatul va fi preluat de UPU Cluj, va fi transferat la neurochirurgie, unde medicii vor lua o decizie în privința sa. În mod normal, se așteaptă 48 de ore pentru a vedea evoluția hematomului, însă s-ar putea să fie băgat în sala de operație și mai repede. E greu de spus acum în cât timp va reveni pe gazon, important e să fie stabilizat. Teoretic, atâta timp cât e sub permanentă supraveghere medicală, nu i se poate întâmpla nimic rău, dar…”, a declarat Florin Voin, doctorul echipei UTA.

Adrian Falub e foarte afectat de accidentarea tânărului său mijlocaș. „Inițial, credeam că e o simplă comoție, deși intrarea jucătorului de la Bistrița a fost foarte dură. Nu e posibil așa ceva, jucătorii ar trebuie să se respecte mai mult între ei. Până la urmă, fotbalul e un sport, iar ei sunt parteneri de întrecere, nu dușmani. Mai bine nu câștigam la Bistrița, iar Zaluschi să fie sănătos, în autocar, alături de colegi. Vedeți dumneavoastră, fotbaliști ca el fac mari sacrificii pe bani puțini și când se mai aleg și cu astfel de accidentări care le pun în pericol viața te întrebi pentru ce toate astea? Dumnezeu să-i dea multă sănătate și-l așteptăm cât mai repede alături de noi”, a afirmat antrenorul arădenilor.

Cât despre Cristi Coroian, directorul tehnic al Gloriei, acesta a comentat astfel intrările de-a dreptul criminale ale elevilor săi: „Nervozitatea a fost pe undeva normală, au fost meciuri când n-am reușit să înscriem și să câștigăm, și-au dorit foarte mult să câștige, au jucat cu determinare. Au mai fost și unele-altele în teren care i-au făcut mai nervoși”.

Alături de utist a rămas maseurul Călin Petrică, iar Adrian Falub îl va vizita și el pe Zaluschi la spital. Delegația arădeană revine la Arad, iar de sâmbătă se pregătește de vizita Motrului, de miercuri, din intermediară. Pe lângă mijlocașul de 24 de ani, vor mai absenta Sidney și Neagu (suspendați), și – probabil – și Feussi și Apostu, ambii cu probleme medicale.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 07:21 Campionat
Pe aceeași temă