Academica Clinceni și-a numit pe banca tehnică pe antrenorul care a dus Voluntariul în Liga 1. „Echipa va arăta altfel, iar problemele financiare sunt pe cale de îndreptare”

Marius ANGHEL 06 Jan. 2018, 13:30 Campionat

După Ripensia Timișoara, FC Argeș și Metaloglobus București, o altă echipă care își schimbă antrenorul în această pauză de iarnă este Academica Clinceni. Rămasă fără Erik Lincar, plecat la Juventus București, clubul ilfovean aflat pe locul 6 în Liga 2 după 21 de etape desfășurate până acum, va merge în 2018 pe mâna lui Ilie Poenaru (41 de ani). Academica, un club apropiat de FCSB, își numește astfel un antrenor din curtea lui Dinamo.

Ultima dată antrenor la echipa Under 19 a lui Dinamo, pe care a dus-o în 2017 în preliminariile UEFA Youth League, Poenaru a acceptat provocarea de a antrena din nou în campionatul Ligii 2, în ciuda problemelor financiare pe care le traversează Academica Clinceni. Formația ilfoveană are probleme cu banii și în această iarnă s-a despărțit de toți jucătorii experimentați pe care îi avea în lot, în partea a doua a sezonului urmând a se baza pe tineri, majoritatea împrumutați. Ilie Poenaru a mai antrenat până acum în două rânduri pe Inter Clinceni, în Liga 3, în 2012 și 2013, și pe FC Voluntari, în sezonul 2014-2015 al Ligii 2, club pe care l-a promovat în Liga 1.

„Sunt născut și crescut în Clinceni și, cu toate astea, pentru mine este un nou început! La Dinamo activam din 2016. Am fost sunat de la Academica și nu puteam să-i refuz. La Dinamo se lucrează foarte mult și foarte bine și pepiniera lor este foarte bună. Las lotul de juniori republicani pe mâini bune, pentru că va fi antrenat de Laurențiu Diniță, prietenul meu”, a spus Poenaru la radio Sport Total FM.

Noul antrenor al Clinceniului a vorbit și despre planurile pe care le are la Academica. „Cu toate că cei de la FCSB au trimis câțiva jucători la noi (n.r. – Toma Niga, Gabriel Simion, Vlad Mihalcea și, mai nou, Paul Szecui), lotul încă are nevoie de câteva întăriri. Vom vedea ce se va putea aduce. Eu vreau să am un lot de 24-25 de jucători. Echipa va arăta altfel, dar asta nu înseamnă că nu-i felicit pe cei care au adus echipa aici, un loc bun după părerea mea, în special pe Erik Lincar. Cred că ce condiții are Academica pentru pregătire nu întâlnești la nicio echipă la acest nivel. Din ce am înțeles, problemele financiare sunt pe cale de îndreptare”, a declarat Poenaru în emisiunea „Fotbal la matineu”.

În stafful său tehnic, Ilie Poenaru și-i dorește ca secunzi și pe Costin Curelea și Viorel Ferfelea. Primul și-a dat acordul, însă al doilea a mai cerut un timp de gândire, deoarece este dorit și ca jucător. „Curelea îmi va fi secund. Să vedem ce va fi cu Ferfelea, cu care vreau să colaborez din teren”, a mai spus Poenaru.

Altfel, Academica Clinceni se va reuni la baza proprie pe 10 ianuarie, acolo unde va face toată pregătirea de iarnă. Printre adversarii din amicale pe care îi va întâlni până la reluarea campionatului se numări SC Popești Leordeni, FC Voluntari, Viitorul Domnești, CS Tunari și CS Afumati.

Fost junior la Steaua, Poenaru a evoluat în cariera sa de jucător ca fundaș la echipele Metalul Plopeni, Gloria Buzău, Fulgerul Bragadiru, AEK București, Poli AEK Timișoara, FC Argeș și Concordia Chiajna.

Marius ANGHEL 06 Jan. 2018, 13:30 Campionat
Pe aceeași temă