Academica a realizat la Buzău o premieră. A câștigat acolo unde nu reușise nimeni în acest sezon: „Și schimbările făcute au adus un plus”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 15:30 Campionat

Academica Argeș a reușit vineri, în etapa a doua a play-off-ului Seriei I, să facă ceea ce n-a realizat nicio echipă în acest sezon de Liga 2. Piteștenii au câștigat în Crâng, scor 2-0, în fața Gloriei Buzău, o grupare care în acest campionat nu pierduse nicio partidă pe teren propriu. Singurele puncte cedate de echipa lui Viorel Ion acasă fuseseră în cele trei remize din timpul sezonului regulat.

Nici victoria Academicii n-a fost ușor de realizat, cele două goluri fiind marcate abia în repriza a doua. Milos Deletic (53) și Ovidiu Vezan (86) au înscris pentru realizarea unei premiere în acest sezon.

Ciprian Urican, tehnicianul echipei ce-și dispută jocurile de pe teren propriu la Pitești, a felicitat adversarul la finalul jocului de vineri, a spus plusul pe care l-a avut jucătorii săi în obținerea victoriei și și-a lăudat mutările tactice.

”Buzăul este una dintre cele mai incomode grupări din acest campionat, ceea ce este meritul exclusiv al lui Ion Viorel. Este o echipă care ne-a bătut în sezonul regulat și care acasă este extrem de redutabilă. Astăzi (n.r. vineri) am reușit să învingem și pentru că am avut atitudine în joc, în lotul nostru există jucători valoroși, aceștia făcând diferența în cele din urmă. Și schimbările făcute au adus un plus. Vezan a reușit să înscrie și să închidă tabela. Din fericire, echipa noastră a reușit astăzi să controleze disputa și pe un teren mai puțin bun. Nu avem presiunea obiectivului, ne dorim ca până la final să jucăm cât mai bine”, a spus, citat de academica-arges.ro, antrenorul Academicii.

Victoria Academicii de la Buzău a făcut doar să mențină distanța de cinci puncte în spatele liderului, deoarece și FC Voluntari s-a impus vineri la Bacău, scor 2-1. Lupta pentru promovare rămâne însă deschisă, până la finalul sezonului mai rămânând încă opt etape de desfășurat. Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, piteștenii vor juca pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava, iar FC Voluntari are meci pe teren propriu cu Gloria Buzău.

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă