Academica a pierdut cu Sepsi după un gol neregulamentat al lui Hadnagy. Antrenorul ilfovenilor nu acuză arbitrajul: „Câteodată ni se mai pun și nouă piedici”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 14:48 Campionat

Academica Clinceni a pierdut al doilea meci consecutiv în 2017, sâmbătă cedând pe teren propriu, scor 1-2, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Echipa ilfoveană a fost depășită în clasament de ASU Politehnica Timișoara, ambele fiind la egalitate de puncte (24), și acum se află pe locul 14, adică antepenultimul dintre cluburile rămase active în Liga 2. Academica e la 11 puncte peste Metalul Reșița, ultima clasată care ocupă singurul loc rămas retrogradabil.

Cu Sepsi OSK, după o primă repriză în care a fost dominată autoritar și a încasat un gol înainte de pauză, Academica și-a schimbat fața în partea a doua a jocului. Antrenorul Ștefan Odoroabă și-a consumat toate cele trei schimbări încă de la pauză, iar pe teren acest lucru s-a văzut. Ilfovenii au reușit să egaleze prin Marius Coman (68) după un contraatac în care covăsnenii au avut o viteză în minus. S-au văzut însă conduși în ultimele minute de joc, după o fază în care Issa l-a faultat clar pe Alexandru Lazăr și apoi i-a pasat decisiv lui Attila Hadnagy, care a înscris după ce a pornit dintr-o poziție de offside. Faza controversată, îndelung contestată de la margine și din tribune, i-a adus în final victoria echipei din Sfântu Gheorghe, în timp ce Academica Clinceni a fost nevoită să se recunoască din nou învinsă.

La final, antrenorul Academicii, Ștefan Odoroabă, a declarat că înfrângerea a fost nemeritată, nu a comentat arbitrajul lui Dan Grigore Botescu (București) și a asistenților săi și și-a încurajat jucătorii.

„Părerea mea este că am pierdut nemeritat, dar vreau să îi felicit pe băieți, pentru că au arătat altă față, comparativ cu meciul de la Chindia. Au jucat, din punctul meu de vedere, exact ce i-am antrenat și vreau să îi felicit și să spun că noi nu putem să antrenăm lucrurile care nu depind de noi. După meci m-am dus la fiecare în parte, și eu și conducerea, și le-am strâns mâna și i-am felicitat, fiind că au făcut tot ce au putut, tot ce a depins de ei ca să câștigăm jocul. Victorie meritată sau nemeritată a lor, dar eu pot să zic că noi am jucat mai bine”, a spus Odoroabă, citat de IlfovSport.

„E important și rezultatul și jocul, dar în momentul când echipa joacă și pierzi, cum am pierdut astăzi, sincer, eu nu am ce să le reproșez jucătorilor. Pentru mine e o bucurie când văd că joacă ce le cer, să jucăm fotbal, să pasăm, nu să dăm cu mingiile în sus. Trebuie să jucăm fotbal, dar vrem să fim și lăsați să jucăm, câteodată ni se mai pun și nouă piedici. Nu contest valoarea jucătorilor de la Sepsi, e o echipă bună, au jucat, îi felicit, au venit să joace fotbal, nu am absolut nicio problemă cu ei, dar noi astăzi am fost mai buni”, a mai declarat antrenorul Academicii.

În meciul cu Sepsi, pentru Academica au evoluat jucătorii: Matache (cpt.) – Vențer, Andr. Nițu, M. Marin, Perju – Ad. Udrea, A. Cruceru (Al. Lazăr 33′) – H. Chiacu (Bg. Stancu 46′), Cioablă (D. Benzar 46′), Pulhac – M. Coman. Au rămas pe bancă: H. Iancu – Bg. Matei, Onțel, Andr. Chindriș.

La finalul săptămânii următoare, ACademica Clinceni va câștiga la „masa verde” meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar apoi întâlnește pe teren propriu pe Juventus București.

Foto: IlfovSport

Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă