6 goluri, o eliminare, un penalty și primul punct din istoria Baloteștiului în Liga 2

Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 19:48 Campionat
6 goluri, o eliminare, un penalty** și primul punct din istoria Baloteștiului în Liga 2

CS Balotești și ACS Berceni s-au întâlnit sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul primeia, într-o partidă care a pus față în față două dintre echipele care nu au adunat niciun punct în primele două etape ale Seriei 1. În final, după un meci plin de spectacol, s-a terminat 3-3.

Pe un teren destul de greu, în fața a doar 150 de spectatori, meciul a debutat în forță. După doar opt minute de la startul partidei, Alin Nistor, atacantul de 23 de ani al oaspeților, a punctat cu capul din mijlocul careului de 16 metri, în urma unei centrări excelente a lui Ursu. La șase minute distanță de la primul gol, în minutul 14, același Nistor a reușit dubla, trimițând în poartă o minge respinsă greșit de Ciuculescu. 2-0 după nici un sfert de oră de joc și soarta meciului pare decisă.

Restul primei reprize nu a oferit foarte multe faze de poartă, dar momentele tensionate nu au lipsit. În minutul 24, Teodor Meilă, portarul lui ACS Berceni, a reținut o minge în propriul careu, dar în săritură s-a izbit de Hristu Chiacu și a aterizat foarte rău. După câteva momente în care întreaga asistență s-a temut de o nouă tragedie în fotbalul românesc, Meilă a fost scos de pe teren și a primit îngrijiri la umărul pe care a aterizat. Portarul oaspeților nu a mai putut continua meciul, iar locul său a fost luat de foarte tânărul Andrei Raț.

4 goluri, un penalty și un cartonaș roșu. Toate în doar 15 minute

Repriza secundă a fost demnă de un thriller autentic. Într-un interval foarte scurt, din minutul 58 până în minutul 65, CS Balotești, care nu marcase în primele cinci reprize ale campionatului, a reușit o răsturnare incredibilă. Mai intâi, în minutul 58, Hristu Chiacu, fostul jucător al lui Dinamo și al lui Poli Timișoara, a redus din diferență cu o finalizare simplă, din opt metri, după o pasă excelentă primită de la Bogdan Oprea. După doar trei minute, portarul Andrei Raț a respins greșit în față un șut de la distanță al lui Marinaș, iar Oprea a înscris ușor, restabilind egalitatea pe tabelă. Gazdele au continuat să preseze și după marcarea golului doi și în minutul 65 Chiacu a transformat un penalty obținut de Ștefan.

Cu toate acestea, lipsa experienței în Liga 2 s-a văzut din plin la echipa condusă de pe banca tehnică de Cristian Panduru. Într-un moment în care gazdele controlau partida, iar jucătorii lui ACS Berceni aveau moralul la pământ, Mihai Cosmin a scăpat pe partea stângă, a centrat excelent pentru Nistor, iar atacantul oaspeților a înscris pentru a treia oară în poarta lui Ciuculescu, stabilind astfel scorul final, 3-3.

Același Nistor a fost eliminat în minutul 73 de arbitrul Cristina Dorcioman, primind al doilea galben pentru proteste.

CS BALOTEȘTI    3
ACS BERCENI    3

H. Chiacu ”58, ”65 – pen., Bg. Oprea ”61 / A. Nistor ”8, ”14, ”68

Ciuculescu – Lupașcu (G. Crăciun ”87), Flămânzeanu (cpt.), Șomodean, N. Filip – Marinaș, I. Nicolae, Ct. Păun (Mande ”84) – H. Chiacu – Dobrescu (R. Ștefan ”47), Bg. Oprea
Antrenor: Cristian Panduru

Meilă (A. Raț ”26) – E. Nicu, C. Sandu, Cioranu, Cr. Ionescu – M. Cosmin, Ghinea (Al. Roman ”69) – O. Ursu (A. Pătrașcu ”70), Pădurețu (cpt.), V. Ștefan – A. Nistor
Antrenor: Marin Dragnea
Eliminat: A. Nistor ”73 (cumul de galbene)

Articol și foto de Cristian Voicu

Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 19:48 Campionat
Pe aceeași temă