15 minute fotbal, 75… mofturi

Marian Dima, Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:51 Campionat

Fortuna merge perfect în eșalonul secund, chiar dacă jocul echipei este departe de a-l mulțumi pe antrenorul Aurelian Stamate. Punctele se strâng, echipa este aproape sigură de prezența în play-off și sunt destule voci care spun că este de preferat „varianta” aceasta – a jocului mai slab, cu victorii pe linie, decât cea a unui joc bun, dar cu rezultate mai slabe. Se mai poate și „jocul bun, rezultate pe măsură”, dar, să fim serioși, suntem, totuși, în eșalonul secund și vorbim despre o nou-promovată.

Din păcate, puțini spectatori au venit la Câmpina să vadă acest meci, până și … masa presei fiind mai goală ca oricând! Gazdele au început meciul „ca din tun”, cu două reușite „la foc automat”, Antohi deschizând scopul în min. 4, la prima acțiune de atac a gazdelor, cu o reluare simplă din 5 metri, la pasa lui Chipirliu, scăpat singur, apoi, Honciu a făcut 2-0, după o fază „trasă la indigo”, cu Antohi în rol de servant (min. 15).

De aici, jocul s-a „rupt”, ambele echipe chinuind fotbalul, doar undeva după minutul 70 apărând ceva „adrenalină”, odată cu intrarea câmpineanului Victor Dobrescu la oaspeți, acesta încercând să pună în pericol poarta lui Popescu.

Vali Munteanu a mai „dezmorțit” atmosfera cu două ratări din poziții favorabile (odată chiar singur cu portarul, poziție centrală, a preferat o „scăriță” fără efect – min. 80) și cam aceasta a fost „povestea” meciului cu FC Bihor. Unul în ton cu vremea de afară…

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„Vedetele” Chipirliu și Buhuși

Atacantul Remus Chipirliu – poate la unul dintre cele mai slabe jocuri ale sale – a fost „răbdat” de antrenorul Stamate în treren aproape 70 de minute. La schimbare, acesta a refuzat să dea mâna cu antrenorul (!), culmea fiind că acesta este format, ca jucător, la Galați, chiar de … Stamate! Și Buhuși se pare că a avut „o problemă”, acesta refuzând să intre în teren pe final!

Tradiția cu personalitatea care dă lovitura de start a fost întreruptă

Obiceiul celor de la Fortuna Poiana Câmpina de a aduce câte o personalitate a sportului care să dea lovitura de începere a meciului s-a „scurtcircuitat” la meciul cu FC Bihor. Astfel, după ce Florin Pârvu fusese contactat în acest sens și își dăduse acordul să „coboare” pe gazon, acesta a fost „schimbat” cu „Moșu” Doroftei, care însă nu a mai ajuns la Câmpina și, astfel, momentul devenit tradițional a fost… ratat.


Declarații după joc:

Călin Cheregi: „În primul rând, vreau să remarc spiritul de fair-play în care s-a desfășurat partida și să felicit gazdele pentru condițiile de aici. Am început, din păcate, jocul de la 0-2, în urma unor greșeli mari în defensivă. Nu am venit aici pentru a ne baricada, am încercat să jucăm deschis, poate chiar să ne surprindem adversara, dar am făcut câteva erori mari în zona defensivei. Remarc prestația ceva mai bună din repriza a doua, atunci când ne-am apropiat de ceea ce aș vreau eu să jucăm”.

Aurelian Stamate: „Am jucat decât primul sfert de oră, apoi… nimic. Perioada în care facem ce trebuie a scăzut de la o repriză pe meci la un sfert de oră, probabil că vom ajunge la… două minute cu atitudinea asta. Sunt supărat, atâtea mofturi adunate la un loc, nu am mai văzut. În loc să fie mai bine, devine tot mai greu, deși, iată, am strâns patru victorii consecutive. Unii dintre jucători nu înțeleg că trebuie altă atitudine, că pentru a face performanță, pentru a tinde la mai bine, nu acesta este drumul de urmat”.


AFC FORTUNA        2
FC BIHOR ORADEA    0

Antohi ”4, Honciu ”13

I. Popescu – Birău, M. Marin (cpt.), Șandru (H. Crișan ”89), G. Damian – M. Stancu, Minciună – V. Munteanu, Honciu, Antohi (Asanache ”85) – Chipirliu (Zsiga ”69)
Rezerve neutilizate: Gârlea – B. Năstase, Coteanu
Antrenor: Aurelian Stamate

Fildan – Fl. Pop (Bactăr ”46), Letan, Fl. Lazăr (cpt.), N. Lorincz – C. Străuț (Haș ”72), M. Stancu – Nichita (V. Dobrescu ”57) , Sorian, R. Lupu – Cigan
Rezerve neutilizate: A. Sălăjan – Zanardini, Ludușan, Țoca
Antrenori: Călin Cheregi

Stadion: Fortuna (Câmpina); Spectatori: 100. Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Ovidiu Arușoaie și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Andrei Antohi.

Articol scris de Marian DIMA
Foto: FB Fortuna

Marian Dima, Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă