13, zi cu ghinion pentru FCM Dorohoi: înfrângere în fața băcăuanilor

Andrei Birta, Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 18:27 Campionat

La primul meci disputat de FCM Dorohoi pe teren propriu cu intrare pe bază de bilet, echipa antrenată de Vespazian Colban a fost învinsă în fața a aproximativ 500 de spectatori. SC Bacău s-a impus cu 2-0 în cea de-a treia etapă a Ligii a II-a grație reușitelor lui Taban și Hurdubei.

SC Bacău a început partida de la Dorohoi în forță, având mai multe ocazii de poartă în primele cinci minute. FCM-ul a replicat prin două ocazii avute în minutele 6 și 7, prin Orășanu și Sandu, dar mingea expediată de aceștia a trecut pe lângă poarta apărată de Petrariu. Gazdele au rămas în atac și au mai avut o mare situație de gol în minutul 9, dar mingea șutată puternic de Vlaicu a fost parată din nou.

După primele 10 minute, SC Bacău a preluat posesia și a dominat meciul. În minutul 22 au venit și rezultatele, oaspeții au reușit să înscrie după un șut de la aproximativ 20 de metri al lui Taban, moment în care Prisacă a greșit și a scăpat mingea în poartă. Elevii lui Tănase nu s-au oprit aici și au agasat poarta dorohoienilor, însă în prima repriză nu au mai putut marca.

La reluare, gazdele au reușit să își mărească avantajul în minutul 58, când Hurdubei a reluat cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă. În replică, FCM Dorohoi s-a mutat în atac și a forțat înscrierea unui gol, însă ocazia mare din minutul 74 a lui Cososchi, cap după o centrare, a fost apărată de Petrariu. Dorohoienii au rămas în atac și au atacat pozițional, iar băcăuanii s-au mulțumit să se apere, să-și conserve rezultatul și să se bazele pe calea contraatacului.

Colban a „pierdut” un jucător în minutul 88, după ce Atudorei a luat direct cartonașul roșu pentru lovirea unui adversar, însă jocul a curs tot la poarta băcăunană. Grumezescu a șutat din 7 metri, dar Petrariu a respins incredibil balonul, spulberând speranțele gazdelor de a reveni în joc și păstrând tabela până la final la 0-2.

VEZI GALERIA FOTO completă de la meci

Pe lângă înfrângerea favoriților, ziua de 13 a fost cu ghinion și pentru un suporter de 80 de ani din Dorohoi. Acesta a fost luat cu ambulanța de la stadion după ce i s-a făcut rău în tribune, acolo unde a luat loc și Victor Mihalachi, finanțatorul echipei, nelipsit de la meciurile disputate pe teren propriu. La jocul cu SC Bacău, printre cei 500 de spectatori a fost și primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

FCM DOROHOI    0
SC BACĂ‚U        2

Taban ”21, Hurdubei ”59

Prisacă – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Ursachi – Ghiviziu, Orășanu (cpt.) – Barabaș (Pavăl ”59), Al. Vrabie (Tudorache ”89), Ed. Sandu (Mateiuc ”70) – Grumezescu
Antrenor: Vespazian Colban
Eliminat: Atudorei ”88 (roșu direct)

Petrariu – Luncanu, Adăscăliței, A. Burcă, Sascău – Căinari, Dumitriu (Țuțu ”46), Taban, Hurdubei (cpt.) – Bg. Ungureanu, Bg. Rusu (Vraciu ”82)
Antrenor: Viorel Tănase

Sursa: DorohoiNews.ro
Foto: Andrei BIRTA

Andrei Birta, Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă