Callatis ar putea scăpa de la desființare! Primarul vrea echipă: „Luni vom lua o hotărâre”

25 Aug. 2012, 14:00 Liga 2

Formația fanion a orașului Mangalia, Callatis, care întâmpină dificultăți financiare majore chiar înaintea începerii noului sezon al Ligii a II-a, ar putea scăpa de la desființare, „ultimatumul” fiind programat luni, când oficialii Primăriei Mangalia vor lua o decizie în ceea ce privește soarta echipei.

Callatis Mangalia se află în pragul desființării, ca urmare a unei sume restante de 1.3 milioane de lei datorate către mai multe firme private.

Autoritățile locale au dat curs unei acțiuni de remediere a situației nefericite prin care trece echipa antrenată de Mugurel Cornățeanu.

Însuși primarul Cristian Radu speră ca, prin sprijinul oamenilor cu putere financiară din localitate, care sunt interesați să salveze fotbalul din Mangalia, echipa să supraviețuiască și să evolueze în continuare în Liga a II-a.

„Încă nu s-a luat o decizie în privința echipei locale Callatis. S-a discutat și astăzi (n.r. – vineri), dar luni vom putea oferi un răspuns concret. Pe mine mă interesează ca echipa Callatis Mangalia să existe, cu oameni și fotbaliști din Mangalia. Avem investitori și afaceriști în acest oraș care pot susține echipa. Există și pepinieră, juniori care joacă și au dorința de a urma calea fotbalului. Callatis Mangalia are o tradiție în fotbalul românesc. Sunt sportivi care locuiesc în Mangalia, i-am rugat și pe aceștia să se implice, vom aștepta și decizia lor, iar luni vom lua o hotărâre”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Se caută sponsori

Modul prin care se încearcă salvarea celor de la Callatis este simplu, dar nu și ușor de realizat: căutarea sponsorilor. Primăria nu dorește a se implica direct cu bani, însă aceasta poate găsi modalități alternative de finanțare, lucru care, în prezent, se află în discuții.

„Din păcate, Primăria Mangalia a virat o sumă de bani către formația Callatis, dar văd că nu s-a întâmplat mare lucru. Important este să nu aibă datorii la Primărie. Datoriile pe care FC Callatis le are către firmele private nu țin de noi. În altă ordine de idei, Callatis Mangalia va primi susținere din partea Primăriei, însă nu atât de mult din punct de vedere financiar, latură pe care vom încerca să o soluționăm prin găsirea sponsorilor”, ne-a mai spus primarul Cristian Radu.

Participarea în campionat, amenințată

FC Callatis Mangalia ar urma să dispute un derby, pe 29 august, cu FC Farul Constanța, în faza a IV-a a Cupei României, asta în cazul în care nu se va desființa, însă neprezentarea în această competiție ar atrage după sine excluderea sa din sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a.

De asemenea, unul din motivele pentru care startul sezonului s-a amânat este legat de situația incertă a formației mangaliote.
Conducătorii Callatisului nu au trimis, până în prezent, nicio hârtie către FRF în care să stipuleze desființarea echipei, dar nici asigurarea că va evolua cu certitudine în noul sezon.

În campionatul precedent, Callatis s-a clasat pe locul al 9-lea în Seria 1 a Ligii a II-a, cu 43 de puncte, după ce la sfârșitul turului se afla pe poziția a 14-a din 16 formații.

Sursa: Cuget Liber

25 Aug. 2012, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă