Victorie uriașă pentru Conpet Cireșu, dar greul abia acum urmează!

Marius ANGHEL 09 Oct. 2013, 12:45 Stiri
Victorie uriașă pentru Conpet Cireșu,** dar greul abia acum urmează!

Marți după amiază, în prezența câtorva zeci de spectatori, pe stadionul „Municipal” din Brăila a avut loc partida din cadrul etapei cu numărul șapte din cadrul ligii a treia la fotbal între Conpet Cireșu și Callatis Mangalia. Chiar dacă formația de pe litoral se afla pe locul șapte înaintea acestui meci și brăilenii ocupau poziția a zecea, Conpet Cireșu a fost echipa ceva mai bună pe teren decât adversara ei reușind să se impună în final cu scorul de 1-0 (1-0).

Partida în sine nu a fost una așa de spectaculoasă iar „cireșarii” au fost destul de pragmatici pentru a-și atinge obiectivul și anume câștigarea tuturor punctelor puse în joc! Prima fază de poartă a aparținut constănțenilor, în minutul 4, atunci când Stănciulescu a avut o intervenție salutară de ultim moment în fața lui Enis Cogali la 10 metri de poarta apărată de Tudor! Apoi în minutul 14 Șicu scapă singur spre poarta brăileană dar trage alături!

Replica brăilenilor vine prompt în minutul 16 când Vlas respinge greu în corner mingea șutată de Crăciun de la 20 de metri. După aceea jocul nu mai are niciun interes până la faza din minutul 41, atunci când formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan reușește să înscrie singurul gol al meciului: Costache a pătruns pe partea stângă până la linia de poartă, a întors excelent pentru Iulian Bogoș iar șutul plasat al acestuia de la 10 metri l-a învins pe experimentatul Vlas: 1-0! Aceasta a fost ultima fază notabilă a primei reprize la finalul căreia Conpet Cireșu avea avantaj minim pe tabelă, dar suficient pentru obținerea celor trei puncte puse în joc!

După pauză se joacă după același scenariu, cu brăilenii pe post de conducători ai ostilităților din teren, dar și constănțenii au posibilitatea (și ce posibilitate!) să restabiliască egalitatea.  Partea secundă începe bine pentru brăileni dat Niță (min. 51) și Costache (min.55) ratează cu puțin desprinderea pe tabela de marcaj! Apoi în min. 59 are loc o fază identică cu aceea din care Conpet Cireșu a deschis scorul, numai că de această dată mingea a fost întoarsă de la linia de fund de către Bogoș iar șutul expediat de Radu Alin este respins de Vlas!

Jocul va deveni apoi unul plictisitor până în minutul 71, atunci când Doicaru s-a aflat singur singurel față în față doar cu portarul Tudor, însă mingea trimisă de la marginea careului brăilean de jucătorul constănțean trece milimetric pe lângă poarta Conpetului! Electrizantă ocazie a oaspeților care-l determină pe antrenorul lor Bănică Oprea să-și smulgă părul din cap! Iar în minul 74 a venit rândul lui Șicu să-l exaspereze pe propriul antrenor, când acesta șutat pe colțul lung dar și pe lângă poartă într-o fază în care nu-l avea în față decât pe portarul brăilean.

Scăpați cu fața curată de această ultimă viitură a oaspeților, brăilenii sunt la un pas de face 2-0, dar Nicoliță a încercat un lob spectaculos în fața lui Vlas, în locul unui șut simplu plasat pe lângă acesta de la vreo 10-12 metri ușor lateral dreapta.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

După meci, Vasile Popa, vicepreședintele grupării din Cireșu  ne-a declarat scurt și la obiect: „A fost întradevăr o victorie muncită și nu pot decât să-i felicit pe băieți! Importantă este acum partida de vineri în care întâlnim tot acasă pe Viitorul Axintele. Să vă spun sincer ne așteaptă un joc foarte greu, la finalul căruia am fi mulțumiți dacă am reuși să obținem și macar un punct! Toate trei le vom obține numai numai vrea Dumnezeu pentru că întâlnim echipa care anul trecut a promovat în liga a doua după meciurile de pe teren!” – ne-a spus oficialul de la Cireșu.

După această victorie Conpet Cireșu a coborât de locul 10 pe locul 11, și se află la egalitate de puncte cu Progresul Cernica și Sporting Liești, dar acestea au golaverajul mai bun!

Conpet Cireșu – Callatis Mangalia  1-0 (1-0)
Iulian Bogoș (min. 41)

Conpet: Tudor – Dumitașcu, Ilie, Stănciulescu, Costache (min. 85: Grozea) – Bogoș, Balaban, Crăciun –  Niță, Radu (min. 81: Ghe. Viorel), St. Nicoliță. Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan

Callatis: Vlas – Dumitrescu (min. 46: Doicaru), Azmi (min.82: Andrei), Florea, Eracai – Prodan, Erdinici Cogali, Calagi, Vărzaru – Enis Cogali, Șicu (min. 84: Anghel). Antr: Bănică Oprea.
   
Cartonașe galbene: Stănciulescu/ Florea, Enis Cogali

   A arbitrat foarte bine Cristian Georgescu (București) ajutat la cele două tușe de asistenții Liviu Burlacu și Ionuț Dimache (ambii din Ialomița)

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 09 Oct. 2013, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă