Călin Moldovan își laudă jucătorii înaintea manșei retur a barajului cu Poli Timișoara: ”Problemele au unit vestiarul.” FC Brașov pornește cu prima șansă la menținerea în Liga 2

Adi MARICA 20 May. 2022, 12:20 Liga 2

FC Brașov pornește favorită la câștigarea barajului de menținere în Liga 2, după victoria din manșa tur, scor 2-1, în deplasare, cu Poli Timișoara.

Sâmbătă, de la ora 12:30, pe Tineretului, va fi jocul decisiv pentru ambele echipe. Chiar și așa, pierzătoarea ar putea continua în Liga 2, având în vedere marile probleme existențiale pe care le au Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, retrogradatele direct din Liga 1.

Călin Moldovan nu-și face griji că probleme financiare are clubului vor afecta jucătorii: ”Avem băieți cu caracter”

Chiar dacă fotbaliștii echipei brașovene vor încheia sezonul cu mari restanțe financiare, antrenorul Călin Moldovan spune că problemele din ultimele luni au unit vestiarul.

”Avem băieți cu caracter, cu inimă mare și, împreună, am reușit să trecem peste probleme. Au înțeles că numai împreună putem reuși acest lucru. Fiecare avem gândurile noastre, avem un țel al nostru, pe care nu putem să ni-l atingem decât împreună. Ajutându-ne unul pe celălalt. Am avut multe momente grele, dar şi frumoase, care ne-au unit. La momentul acesta avem un grup foarte puternic. Numai asta ne-a făcut să trecem peste problemele care sunt și să reuşim să rămânem în Liga 2”, a spus Călin Moldovan.

Concentrare maximă: ”Suntem conștienți că ne așteaptă un meci cel puțin la fel de greu”

Antrenorul echipei FC Brașov este convins că jucătorii săi vor da totul și în manșa retur, după ce pe prima au câștigat-o deși la pauză erau conduși.

”E ultimul meci al sezonului, dar și cel mai important. Suntem la jumătatea duelului cu Poli pentru menținerea în Liga a 2-a. Avem avantaj la pauză, avem ascendentul moral după victoria de la Timişoara, dar nu e de ajuns. Suntem conștienți că ne așteaptă un meci cel puțin la fel de greu și e clar că cei de la Timișoara vor încerca să revină. Suntem dispuși să facem tot ceea ce depinde de noi să ne păstrăm avantajul. Avem încredere, avem personalitate, acum avem şi avantajul de partea noastră. Sunt convins că la finalul celor 90 de minute vom rămâne în Liga a 2-a. Nu poate fi vorba de o relaxare la meciul de sâmbătă. Am muncit prea mult ca să dăm cu piciorul la șansa pe care o avem. Sunt convins chiar că va fi o concentrare mult mai mare”, a spus Călin Moldovan.

Absențele din tabăra brașoveană sunt Luka Maric, David Gârniță şi Vlad Boția, toți accidentați.

Poli Timișoara s-a despărțit de antrenorul principal și vine la Brașov cu interimarul Antonio Foale

Bănățenii s-au despărțit, după eșecul din manșa tur, de antrenorul principal Nicolae Croitoru, de ”secundul” Lucian Dobre și de administratorul delegat Florin Iacob. Poli Timișoara vine la Brașov cu antrenorul interimar Antonio Foale, sprijinit de mijlocașul Alin Ignea, din postura de ”secund” interimar.

”Sunt problemele lor interne, dar niciodată nu e plăcut să auzi că un coleg de al tău este îndepărtat de la echipă. Noi încercăm să ne vedem de treabă și să câștigăm meciul de sâmbătă”, a spus antrenorul Brașovului despre ce s-a întâmplat la Poli.

FC Brașov are avantaj în fața Politehnicii Timișoara după prima manșă a barajului

Manșa retur a barajului de menținere în Liga a 2-a se va disputa sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului din Brașov.

În tur, FC Brașov s-a impus cu 2-1 la Timișoara, prin golurile marcate de Alexandru Negrean (53′) și Bogdan Piper (67′), respectiv Doru Andrei (6′) pentru Poli.

Cele două echipe au ajuns la acest baraj după ce au încheiat play-out-ul pe locul 5 în grupele lor, însă pierzătoarea are șanse mari să se salveze și ea de la retrogradare, având în vedere situația cel puțin a retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș.

Declarațiile lui Călin Moldovan înainte de returul barajului de menținere în Liga 2 între FC Brașov și Poli Timișoara:

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: FC Brașov

Adi MARICA 20 May. 2022, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă