Călin Moldovan: ”Buzăul trebuia să fie în play-off. Nu vor lăsa garda jos la Brașov.” Cum au comentat brașovenii eșecul la ”masa verde” al adversarului din weekend, rezultat care îi afectează direct și pe ei

Adi MARICA 01 Apr. 2022, 11:23 Liga 2

După două săptămâni de pauză, FC Brașov reia meciurile din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Echipa antrenată de Călin Moldovan vor juca duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu liderul grupei, FC Buzău.

După prima etapă din play-out, brașovenii aveau un handicap de șapte puncte față de ocupanta locului 4, Viitorul Pandurii, însă, între timp, în urma gafelor de amatori de la FC Buzău și Ripensia, diferența de puncte față de locul 4 a crescut la opt puncte!

Călin Moldovan, despre înfrângerile la ”masa verde” ale celor de la FC Buzău și Ripensia: ”E amatorism, nu e normal!”

Antrenorul Călin Moldovan a catalogat ca amatorism situația în care s-au aflat FC Buzău și Ripensia Timișoara, echipe care au pierdut la ”masa verde”, cu 0-3, jocurile cu Viitorul Pandurii (6-2 pe teren) și FC Brașov (2-3 pe teren) pentru că au folosit câte un jucător în stare de suspendare, neștiind că suspendările primite de jucători în sezonul regular se contorizează și în play-out.

”Nu pot să comentez problemele de organizare la cele două cluburi. E clar că au greșit! De ce au greșit, asta nu e treaba noastră. E amatorism, nu e normal. Noi trebuie să ne facem treaba pe teren și să ne câștigăm meciurile”, a spus Moldovan, a cărui echipă este afectată de faptul că Viitorul Pandurii a câștigat la ”masa verde” meciul pierdut pe teren cu FC Buzău.

Moldovan consideră că FC Buzăul merita să fie în play-off

Antrenorul buzoienilor, Cristian Pustai, anunța după meciul cu Viitorul Pandurii, că își va testa toți jucătorii în acest play-out. Călin Moldovan consideră că FC Buzău ar fi trebuit să joace mai degrabă în play-off-ul Ligii 2, nu în play-out.

”Indiferent cu ce jucători vor aborda meciul, cei de la FC Buzău au un lot echilibrat. E clar că indiferent cu ce jucători vor aborda meciul, pentru noi va fi greu. Buzăul trebuia să fie în play-off, după numele pe care le au în lot, după jocul prestat, experiența antrenorului, dar și pentru situația financiară bună pe care o au. Sunt convins că cei de la FC Buzău vor veni să câștige la Brașov. Fiecare jucător vrea să demonstreze că merită să facă parte din lot și sezonul viitor, astfel că sunt convins că nu vor lăsa garda jos”, a mai spus Călin Moldovan, care nu va putea conta în acest meci pe serviciile lui Leonte, Cheleș și Iorga, toți cu probleme medicale.

Totul pentru victoria Brașovului

Marius Burlacu, unul dintre liderii vestiarului echipei din Brașov, spune că victoria este singura variantă pentru meciul cu buzoienii.

”Nu a ținut de noi situația cu victoriile la masa verde din runda trecută, așa a fost să fie! Noi ne jucăm șansa până la final, sperăm ca duminică, în meciul cu Buzăul, să facem un joc bun şi să luam cele trei puncte. Nu este o revanșă după eșecul din sezonul regular, dar pentru noi este foarte important să câștigăm”, a spus Marius Burlacu (36 de ani), utilizat în 15 meciuri în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de 20.

La rândul său, mijlocașul Alexandru Negrean este încrezător că FC Brașov poate obține cele trei puncte din întâlnirea cu FC Buzău. ”Trebuie să batem pentru că trebuie să reducem diferența de puncte. Suntem foarte bine pregătiți. Noi suntem bine la antrenamente, asta ne dă încredere și eu sunt convins că putem lua cele trei puncte puse în joc în meciul cu FC Buzău”, a spus Alex Negrean (21 de ani), care a evoluat în 18 meciuri de Liga 2 în acest sezon și a marcat un gol.

FC Brașov e pe loc de baraj de menținere în Liga 2, FC Buzău e lider în Grupa B a play-out-ului

FC Brașov ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, poziție care duce la barajul de menținere în eșalonul secund. Echipa lui Călin Moldovan are 17 puncte, iar în etapa a 2-a va evolua duminică, 3 aprilie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FC Buzău (locul 1, 32 puncte). Începând de la acest joc, FC Brașov pune la vânzare bilete pentru suporteri la meciurile de acasă, după ce până acum accesul pe stadion era gratuit.

”Noi am rămas corijenți la fotbal și asta nu din cauza salariilor. Am oferit condiții, dar echipa a făcut foarte puține puncte. Eu nu am nicio emoție cu retrogradarea. Din cinci meciuri, eu spun că vom câștiga patru și vom face, în cel mai rău caz, un egal! La ce lot avem, eu spun că trebuie să batem tot până la final. Nu mai pot accepta niciun insucces în play-out”, a spus și Ioan Mărginean, președintele FC Brașov, înaintea meciului cu FC Buzău. Acesta a promis și faptul că astăzi, de 1 aprilie, jucătorii vor primi salariul restant pe luna ianuarie.

Conferința de presă în care au vorbit Călin Moldovan, Ioan Mărginean, Marius Burlacu și Alexandru Negrean, înainte de FC Brașov – FC Buzău:

https://www.youtube.com/watch?v=Kw7c3gGm8pA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/limoniu-promite-achitarea-unui-salariu-restant-de-1-aprilie-si-spune-ca-nu-e-pacaleala-daca-la-fotbal-o-dai-pe-pacaleala-ramai-pacalici-presedintele-marginean-s-19225172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pata-de-rusine-pentru-fc-buzau-si-ripensia-timisoara-cele-doua-echipe-au-comis-o-gafa-de-amatori-la-primul-meci-din-play-out-si-pierd-la-masa-verde-victoria-cu-6-2-a-trupei-lui-pus-19225114

Adi MARICA 01 Apr. 2022, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă