Călărășenii mizează pe o victorie cu Rapid. „A venit momentul să spargem gheața”. Amintiri de la ultimul succes al Dunării în fața giuleștenilor, petrecut acum 34 de ani

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 13:11 Liga 2
Călărășenii mizează pe o victorie cu Rapid.

Despărțite în clasament de trei puncte, Rapid București și Dunărea Călărași, primele două clasate din play-off-ul Seriei I a Ligii 2, se vor reîntâlni miercuri, de la ora 18:00, pentru a patra oară în acest sezon. Jocul ce contează pentru etapa a 6-a a play-off-ului poate decide în mare parte cine promovează direct de pe primul loc sau poate reaprinde din nou lupta pentru Liga 1.

Cu o victorie, giuleștenii se vor distanța la șase puncte în fruntea seriei și aproape sigur acolo vor rămâne până la final, în timp ce un succes al Dunării ar readuce cele două echipe la egalitate de puncte, iar Dacia Unirea Brăila, a treia clasată, ar veni la trei puncte în spate dacă își câștigă meciul de acasă cu FC Clinceni. Ultimele patru etape rămase vor fi de foc.

În precedentele trei întâlniri dintre Dunărea și Rapid, bucureștenii s-au impus de fiecare dată cu 1-0, prin golurile lui Robuste (’70), Tudoran (’66) și Rafa Jorda (’28). Acum, la a patra dispută directă, călărășenii simt că a venit rândul lor să câștige, cu toate că la meciul de miercuri nu vor avea parte de sprijinul publicului, jocul urmând a se desfășura cu porțile închise.

„Miercuri e programat un meci extrem de important nu doar pentru noi ci și pentru Rapid. După cum am evoluat în Giulești, mai ales în repriza a doua, cred că a cam venit momentul să spargem gheața și să obținem miercuri, la Călărași, toate cele 3 puncte. Rapid are deja 3 victorii din tot atâtea meciuri disputate cu noi”, a declarat, pentru site-ul oficial al Dunării, Constantin Ștefan.

Președintele echipei din Călărași și-a amintit și faptul că a contribuit destul de mult la ultima victorie a Dunării în fața Rapidului, petrecută în urmă cu 34 de ani. „Ultima oară am bătut, la Călărași, Rapidul cu 1-0. Era în sezonul 1981-1982. Golul a fost marcat de Mihai Costea dintr-o lovitură liberă acordată nouă de arbitru după ce fusesem faultat. Au trecut foarte mulți ani de atunci și consider că miercuri putem spera într-o victorie a băieților, de care avem mare nevoie, pentru a ne maximiza șansele de promovare în Liga 1. Păcat că băieții nu vor putea fi susținuți din tribună de suporterii noștri. Va fi primul meci în care vom juca fără spectatori, pe teren propriu. Dar știu că vor fi cu toții în fața televizoarelor și ne vor susține”, a mai spus Ștefan.

În meciul dintre Dunărea și Rapid din sezonul 1981-1982, încheiat cu scorul de 1-0, în poarta giuleștenilor se afla Ion Manu, nimeni altul decât actualul antrenor cu portarii al echipei călărășene. În acel joc, pentru Dunărea au evoluat: Niculescu – Voicu, Mihăilă, Tănase, M. Florea, Bogatu (Filimon ’66), Sandu I, Catană, C-tin. Ștefan, Costea, Dumitru (Sandu II ’75).

Meciuri rămase de disputat în play-off-ul Seriei I:

Etapa 6:
11 mai, ora 17:00
Dacia Unirea Brăila – FC Academica Clinceni
Farul Constanța – SC Bacău

11 mai, ora 18:00
Dunărea Călărași – Rapid București

Etapa 7:
14 mai, ora 11:00
SC Bacău – Dunărea Călărași
FC Academica Clinceni – Farul Constanța

14 mai, ora 13:00
Rapid București – Dacia Unirea Brăila

Etapa 8:
18 mai, ora 18:00
Farul Constanța – Rapid București
Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călărași
FC Academica Clinceni – SC Bacău

Etapa 9:
21 mai, ora 11:00
Rapid București – FC Academica Clinceni
Dunărea Călărași – Farul Constanța
Dacia Unirea Brăila – SC Bacău

Etapa 10:
28 mai, ora 11:00
SC Bacău – Rapid București
FC Academica Clinceni – Dunărea Călărași
Farul Constanța – Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 13:11 Liga 2
Pe aceeași temă