Călărășenii i-au pus gând rău UTA-ei. „Avem dorința de a câștiga și de a face un joc bun. Ei vor avea o presiune a rezultatului în plus”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 15:17 Liga 2

Formația de pe malul Borcei, Dunărea Călărași, a stat în etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, iar în weekend are un meci foarte greu, cu UTA Bătrâna Doamnă, una dintre echipele favorite să promoveze în Liga 1. Duminică, 30 aprilie, pe teren propriu, de la ora 11:30, Dunărea va primi vizita formației arădene.

Adus în pauza de iarnă la Călărași pentru a întări defensiva, fundașul Ștefan Mardare spune că meciul cu UTA va fi mai important pentru arădeni, fapt ce îi va face să simtă o presiune mare. „Duelul cu UTA, o echipă care se luptă pentru promovare, va fi la fel ca toate celelalte pe care le-am avut. Avem dorința de a câștiga și de a face un joc bun, așa cum am făcut și cu alte echipe care au venit la Călărași. Va fi un joc în care pentru ei trei puncte sunt foarte importante și vor avea o presiune a rezultatului în plus. Noi vom juca pentru club, pentru acest oraș, pentru suporteri… să fie plăcerea noastră, pentru a încununa munca depusă zi de zi la antrenamente”, a spus experimentatul fundaș al Dunării.

Mardare speră ca Dunărea să continue seria de meciuri în care joacă bine și de rezultate favorabile și cu UTA. „Atmosfera de la echipă este una foarte bună în acest moment, asta datorită rezultatelor și a parcursului bun de până acum. Îmi doresc să continuăm seria bună de rezultate și să menținem atmosfera, deși am avut o înfrângere, nemeritată (n.r. – 0-1 cu Juventus), spun eu, am reușit cu toții să conștientizăm faptul că doar prin unitate putem continua ceea ce am început de la prima etapă din mini retur”, a declarat Ștefan Mardare.

Deținător al unei Cupe cu Debrecen, Ștefan Mardare s-a arătat bucuros de faptul că Dunărea este neînvinsă acasă în 2017. În precedenta partidă dintre formația călărășeană și UTA Bătrâna Doamnă, susținută pe stadionul „Ion Comșa”, desfășurată sezonul trecut, în turul primului baraj pentru promovarea în Liga 1, Dunărea s-a impus cu 3-1. Același rezultat îl vrea acum și Mardare. „Meciurile de până acum cred că au fost reușite, atât ca rezultat, cât și ca joc. Suntem bucuroși pentru faptul că până acum suporterii nu au plecat de la stadion după o înfrângere și ne dorim să continuăm pe aceeași linie”, a mai spus Mardare.

Danciu: „Am dovedit de la reluarea campionatului că suntem o echipă dificilă și greu de învins”

În partida tur din acest campionat, desfășurată la Arad, UTA Bătrâna Doamnă a câștigat în fața Dunării cu 2-0, prin golurile marcate de Marius Curtuiuș (54) și Adrian Petre (90+3). Arbitrul întâlnirii, Cătălin Buși, a acordat și două cartonașe roșii, câte unul pentru fiecare echipă: Ionuț Tănase (44) de la arădeni, respectiv Gabriel Preoteasa (37) de la călărășeni.

Mijlocașul Dunării, Bogdan Danciu, spune că obiectivul echipei în acest joc e să-și ia revanșa pentru eșecul din tur. „A fost o înfrângere dureroasă, dar trebuie uitată din punctul meu de vedere, deoarece nu putem trăi din amintiri! Da, este timpul să ne luăm revanșa, mai ales după rezultatul din tur, unde s-au impus categoric. Sunt sigur că de data asta jocul va fi altul, iar rezultatul sper să ne aparțină în totalitate, deoarece am dovedit de la reluarea campionatului că suntem o echipă dificilă și greu de învins”, a spus Danciu.

Autor a două goluri pentru Dunărea în acest sezon, Danciu a mai spus că și-ar dori să puncteze în meciul cu UTA de duminică. „Toate meciurile pe care le jucăm sunt importante pentru noi, deoarece vrem să continuăm acest drum ascendent și să creștem de la meci la meci. Primordial este ca echipa să câștige și să practice un joc plăcut ochiului pentru a mulțumi pe toată lumea. Dacă voi reuși să și marchez, cu atât mai bine”, a mai spus mijlocașul Dunării.

Meciul dintre Dunărea Călărași și UTA Bătrâna Doamnă va avea loc duminică, 30 aprilie, la Călărași, începând cu ora 11:30. Dunărea e pe locul 9, cu 41 de puncte, în timp ce UTA e momentan pe locul 2, cu 56 de puncte.

Articol scris de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă