Calancea, pe picior de plecare de la Ceahlăul: „Discuțiile nu mă fascinează. Vreau fapte”. Nemțenii și-au amânat din nou reunirea

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 14:00 Liga 2
Calancea, pe picior de plecare de la Ceahlăul:

Internaționalul moldovean Nicolae Calancea a ajuns la Ceahlăul în 2014 și a semnat la acea vreme un contract valabil pe 3 ani. În Liga 1 a evoluat pentru nemțeni în 34 de partide, fiind la concurență cu Bojan Jovic, un alt portar de valoare apropiată care și-a terminat contractul în această vară.

Portarul naționalei Moldovei a declarat că a dat în judecată clubul pentru care a evoluat în ultima perioadă, deoarece nu a primit salariul în ultimele șase luni.

Nicolae Calancea vrea să părăsească Ceahlăul Piatra Neamț, echipă la care joacă de la începutul anului 2014. Portarul în vârstă de 28 de ani nu mai dorește să rămână după ce formația a retrogradat în liga a doua valorică din România, iar salariul nu i-a fost achitat în acest an.

„Mai mult de o jumătate de an numai stăm în discuții. Cum am mai spus, discuțiile nu mă fascinează. Vreau fapte. Să joc în liga a doua nu cred că e nivelul meu. Eu aș vrea să plec la o echipă mult mai bine titrată, chiar și în România. Dacă o să plec din România ar fi super pentru mine”, a spus Calancea.

Nicolae Calancea este format pentru marea performanță de clubul Zimbru Chișinău, a mai fost împrumutat în Rusia la FC Krîlia Sovetov Samara, iar la începutul anului 2014 a ajuns la Ceahlăul. În reprezentativa Moldovei, Nicolae Calancea a evoluat în 12 partide, fiind cotat de site-ul transfermarkt la 400 000 de euro.

Pănă la completarea lotului cu alți jucători pe acest post devenit deficitar la FC Ceahlăul, soluția de moment și, de ce nu, poate de viitor, o reprezintă Alexandru Barna – 22 de ani, care a fost utilizat la ultimele două partide din sezonul trecut de Liga 1 (2-1 cu CSU Craiova, respectiv 0-2 „U” Cluj).

Reunirea programată astăzi, la orele 11:00, a fost amânată pentru joi, la orele 17:30, la stadionul „Municipal-Ceahlăul”, aceasta fiind deja a treia amânare la clubul nemțean după cele programate inițial la sfârșitul lunii iunie, 20 și 22 iulie.

Articol scris de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă