„Buzăul a rămas cu șase jucători”

11 Jul. 2009, 19:45 Liga 2

Paul Cazan, directorul general al Gloriei Buzău, deplânge situația în care a ajuns echipa din Crâng, retrogradată în Liga secundă și cu doar șase jucători pe care se poate conta pentru următorul sezon. De asemenea, echipa ar trebui să înceapă noul sezon cu un minus de opt puncte, întrucat jucătorii nu au reușit să îndeplinească baremul în Liga I.

 

Situația de la Buzău nu este clară nici în ceea ce privește actionariatul, patronul Costel Bucur urmând să anunțe luni dacă va continua să sprijine financiar echipa: "Să speram că domnul Bucur va găsi pe cineva cu care să se asocieze și să putem aduce jucătorii de la Timișoara înapoi. Ne-au rămas acum 14 jucători, dar deocamdată nu putem să ne bazăm nici pe ei pentru că și-au depus memorii și doresc să devină jucători liberi. Deocamdată la Gloria Buzău sunt 4 jucători plus cei de la echipa a doua, din Divizia D. De acolo urmărim doi juniori care credem că ar putea face față în Liga a II-a. Aceștia sunt cei șase jucători pe care Gloria Buzău se bazează în acest moment. Noi nu avem nici antrenor și nici patronul nu știe ce va face. Luni este ziua decisivă în care va spune dacă va continua sau dacă a găsit pe altcineva. De atunci vom începe să formăm o echipă competitivă, ar mai fi timp. Am avea și numerosi antrenori pe listă, așa că asteptăm. Este greu să începi cu -8 puncte și au existat discuții referitoare la o fuziune cu Râmnicu Sărat, dar de la 1 iunie s-a scos această prevedere din regulament. Oricum starea financiară în Liga secundă este grea, multe echipe au probleme și este posibil să nu se alinieze la startul sezonului", a declarat Paul Cazan, în cadrul emisiunii "Fotbal la matineu", de la sptfm.

 

Paul Cazan a afirmat că situația de la Buzău a fost mult mai grea decât la Sportul Studențesc, acesta activând și în conducerea clubului din Regie, într-o perioadă destul de dificilă pentru "studenți": "Pentru mine a fost mai greu la Buzău decât la Sportul pentru că acolo aveam toată echipa legitimată, n-aveam niciun jucător care să-și dorească să plece, să își depună memoriu. Aici sunt alte probleme, alte condiții.  Jucătorii sunt de trei luni neplătiți, dar mai corect din partea lor era să continue cu noi pentru că ei au dus echipa unde este.  Asta este o problema, când vin jucători de afară ar trebui să ridice nivelul fotbalului românesc, nu să-l tragă înapoi."
 

Sursa: sptfm.ro
 

11 Jul. 2009, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă