Zaharia: „Vreau în Liga I, apoi în străinătate”

31 Jan. 2012, 15:07 Bursa transferurilor
Zaharia:** „Vreau în Liga I, apoi în străinătate

Mijlocașul adus în această iarnă de la Juventus București a efectuat primul său cantonament la Herculane și se pregătește să meargă, tot în premieră, în Antalya

„Nu am mai fost nici la Băile Herculane și nici în Antalya. Eu am jucat doar la Juventus București, unde am făcut și junioratul, iar cantonamentele le efectuam în acea zonă. Am locuit la 5 minute de stadionul lui Juventus. Acum sunt la peste 350 de km, iar primele zile la Severin au fost un pic mai dificile, pentru că e prima dată când plec de acasă. Acum m-am adaptat și pot spune că m-am simțit foarte bine în cele două săptămâni de la transfer. Mă bucur că m-am integrat”, a spus Alexandru Florian Zaharia.

Acesta așteaptă stagiul din Antalya, pentru a-și face și debutul într-un meci la Gaz Metan Severin: „A fost foarte frig la Herculane. Chiar dacă terenul a fost acoperit cu zăpadă sau înghețat, ne-am antrenat destul de bine. Efortul a fost mare, în aceste condiții. Cu siguranță acest cantonament ne va fi util. E bagajul pe care l-am înmagazinat pentru tot sezonul. Am scăpat de perioada dificilă, iar acum ne pregătim de turneul din Antalya. Oricărui jucător îi plac meciurile. Acolo vor fi terenuri bune și mult mai cald. De la minus zece grade, trecem la plus zece”.

Nu se teme de concurență

Căpitan la Juventus București în tur, la doar 21 de ani, mijlocașul speră să se impună și la echipa severineană. „Chiar dacă am rămas în liga secundă, consider că am făcut un pas înainte în cariera mea. E primul meu transfer. Am venit de la o echipă aflată la retrogradare, la una care luptă pentru promovare. Eu un nivel superior. Acum altele sunt obiectivele. Eu sper să joc cât mai multe meciuri și, bineînțeles, să o fac cât mai bine. Pot evolua atât mijlocaș stânga, cât și dreapta. Am văzut că e concurență pe ambele posturi, dar fiecare trebuie să lupte pentru un loc de titular. Nu o să putem juca toți și poate vor exista nemulțumiri. Jucătorul care nu e supărat când stă pe bancă, înseamnă că nu e jucător și ca nu-l interesează de fotbal. Eu am venit aici să joc și voi da tot ce depinde de mine să mă impun”, a precizat jucătorul bucureștean.

Deținut în coproprietate

Zaharia are planuri mari, dar mai întâi speră să promoveze cu Gaz Metan. „Dacă e posibil, eu sper să promovăm încă de pe acum, dacă nu anul viitor. Vreau să joc în Liga I și chiar mai departe, în străinătate, în câțiva ani. De asta m-am și apucat de fotbal. Am auzit că am fost monitorizat de Steaua, Cluj și de alte echipe, dar deocamdată trebuie să-mi fac treaba la Severin”, a spus jucătorul pentru care Juventus București va primi jumătate din suma încasată de Gaz Metan Severin dintr-un eventual transfer.

Impresionat de condițiile de la Stadionul „Municipal”, Zaharia s-a și documentat despre publicul local. „Un stadion superb. Am văzut și câteva faze pe youtube de la meciurile cu FC Olt, FC Bihor și Mioveni și mi-am plăcut atmosfera din tribune. Abia aștept să joc și eu cu câteva mii de spectatori care să mă susțină, fiindcă la Juventus nu veneau așa mulți. Sper ca publicul să fie mulțumit de evoluția mea”, a precizat tânărul jucător.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

31 Jan. 2012, 15:07 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă