Voluntariul pune accent pe experiență: Todoran, Maxim și Irimia, noile achiziții!

Voluntariul pune accent pe experiență:** Todoran, Maxim și Irimia, noile achiziții!

Turul de campionat dezastruos soldat cu un ridicol loc 10 a adus o ploaie de schimbări în curtea Voluntariului. Astfel, s-a renunțat la jumătate din lot fiind puși pe liber nu mai puțin de 14 jucători, inclusiv dintre cei aduși cu surle și trâmbițe în vara lui 2012. Cu atâtea locuri libere în lot, conducătorii grupării ilfovene au purces la achiziționarea de nume grele – la nivel de CV – pentru a acoperi găurile. Principalele achiziții au venit după Anul Nou, zilele trecute ajungându-se la acorduri cu patru jucători importanți. Astfel, pe filiera Botoșani au fost aduși experimentatul Dinu Todoran (foto – 34 de ani) și atacantul Bogdan Ghiceanu (26 de ani). În plus, din Liga 1 a fost adus jucătorul de bandă stângă Florin Maxim (32 de ani), ieșit din calculele Concordiei Chiajna încă din toamnă, după acel halucinant 3-6 cu Astra. Ultimul, dar nu în cele din urmă, este Cristi Irimia (32 de ani) rămas liber de contract de câteva luni bune, după despărțirea cu memoriu de Sportul Studențesc.

 

Misiune grea pentru Bunică

Acestea nu sunt singurele achiziții ale ilfovenilor, luna decembrie aducându-l în curtea lor și pe un alt jucător cu CV, dar fără meciuri în picioare, în speță Mădălin Murgan (30 de ani), care a jucat ultima dată pentru Alro Slatina, în finalul sezonului trecut. Alte nume care pot fi trecute la capitolul sosiri și cei doi jucători veniți de la Viitorul Domnești, adică mijlocașul Cristi Dinu (31 de ani) și atacantul Păuna (25 de ani).

În momentul de față la lotul pe care îl are la dispoziție, Romeo Bunică va trebui să aleagă pe cine sacrifică ținând cont că lista supraviețuitorilor din tur îi cuprinde pe Viorel Dinu, Ghirie, Pacinschi, Irinel Voicu, Banu sau Vieru plus jucătorii Under 21 Dănciulescu, Andy Voicu, Spătaru, Elvis Stan sau Palamariu. Cum cei trei jucători Under 21 sunt obligatorii, o posibilă variantă a Voluntariului pentru retur ar fi Dănciulescu – Irimia, Pacinschi, Banu, Maxim – Spătaru, Murgan, Todoran, V. Dinu – A. Voicu, Ghiceanu, asta dacă nu cumva Bunică va folosi altă așezare tactică sau va mai primi și alte întăriri mai valoroase la nivel de juniori.

Ar mai fi de notat că în momentul de față, Voluntariul are în lot șapte jucători peste 30 de ani, plus Murgan care va schimba prefixul în luna mai a anului curent.

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Alexandru RAITA

Pe aceeași temă