Voluntariul dă startul la amicale. În program au și un turneu în Turcia

Liderul seriei I a demarat de luni pregătirile de iarnă, pe parcursul întregii săptămânii efectuând câte un antrenament zilnic la baza proprie din Voluntari. Exercițiile de forță au fost urmate de alergări, exerciții cu mingea și meciuri școală pe teren redus, ultimele disputate pe sinteticul din complexul „Niță Pintea”.

Ilie Poenaru i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii cu care a terminat prima parte a campionatului, dar și pe nou-veniții Marius Matei, adus de la ocupanta locului secund, Rapid CFR Suceava și Daniel Novac, venit din Liga 1, de la CSMS Iași. Pe parcursul săptămânii la echipă au mai ajuns câțiva tineri jucători care au încercat să îl impresioneze pe tehnicianul liderului, în speranța că vor prinde un loc în lotul ce se va lupta pentru promovarea în Liga 1. Pentru aceștia, un prim examen va fi amicalul de azi, de la ora 11, cu CS Tunari, care va avea loc pe sinteticul mai sus amintit.

De la Voluntari se mai și pleacă

Ilfovenii mai au în mânecă un posibil transfer, fiind în discuții cu cei de la Viitorul pentru împrumutarea unui mijlocaș de bandă, dar negocierile nu s-au finalizat încă, așa că oficialii clubului nu au anunțat încă despre cine este vorba. Și la capitolul plecări, s-a întocmit o listă cu trei jucători, care urmează să fie împrumutați până în vară la Ștefănești, dacă aceștia se vor înțelege cu clubul din Liga 3.

Cantonament la Izvorani și cinci amicale în Turcia

După amicalul de azi cu Tunari, programul de pregătire al Voluntariului va continua cu vizita medicală, programată a avea loc luni. Din 21 până pe 30 ianuarie, echipa va intra în cantonament la Izvorani, iar pe 26 ianuarie va disputa al doilea amical al iernii, la Chiajna, cu echipa mare antrenată de Marius Șumudică.

Din 2 până pe 14 februarie, echipa se va afla în Turcia, acolo unde sunt programate cinci partide amicale. Pe 5 vor întâlni pe Spartaki Tskhinvali, pe 7 pe Hunan Xiangtao, pe 12 pe Spartak U23, în timp ce pentru 10 și 13 se caută adversari. Echipa va fi cazată la Side, în hotelul Xanthe, deși inițial s-a dorit să se meargă la un hotel din Mardan. Însă când au dorit să facă rezervările s-a descoperit că în aceeași locație se cazase deja Academica Argeș, principala contracandidată la promovare.

La revenire mai sunt programate alte două amicale, ambele în deplasare: pe 18 cu Mioveni și pe 21 cu Ștefănești.

Liviu Rusu a plecat în Arabia Saudită

Ca o noutate de ultimă oră, satelitul din Liga 4 Ilfov a rămas fără antrenor principal. Asta deoarece Liviu Rusu a acceptat oferta de a antrena în Arabia Saudită, ca secund al lui Valeriu Tița la Al Orubah. În aceste condiții, conducerea clubului ilfovean caută o soluție pentru banca liderului autoritat al seriei întâi din Liga 4, fiind luate în calcul atât variante din curtea proprie, dintre antrenorii grupelor de juniori, cât și din afara clubului.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă