Velcea a testat un sârb în amicalul contra juniorilor!

ACS Poli a disputat sâmbătă primul joc test al iernii contra juniorilor mari ai clubului. Cu această ocazie antrenorul Valentin Velcea a testat un nou jucător din Serbia, fost junior al Stelei Roșii, însă acesta are șanse mici să rămână la Timișoara.

Zoran Kuburovic are 20 de ani și a fost folosit ca fundaș stânga, el poate juca însă și central cât și în ofensivă. Jucătorul sârb primit de timișoreni în probe a făcut junioratul la Steaua Roșie Belgrad însă a evoluat în sezonul trecut în a treia divizie sârbă, la FK Kikinda. Kuburovic rămâne în atenția clubului însă are șanse mici să fie luat în cantonamentul din Antalya.

Seniorii au rulat tot lotul și s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Șeroni și Szekely, marcate în prima repriză din cele două părți a câte 30 de minute. Pentru ACS Poli a evoluat și noua achiziție, Mihai Dina. Adversarii trupei luI Valentin Velcea au fost juniorii A ai clubului.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

ACS Poli va pleca în stagiul din Turcia pe 22 ianuarie, înaintea acestuia clubul ar mai putea prezenta o nouă achiziție.

„Vedem zilele următoare dacă mai apare o oportunitate de transfer”

Tehnicianul lui ACS Poli s-a declarat mulțumit de aportul elevilor săi după primul joc-test al iernii, cu juniorii A ai clubului, scor 2-0. Valentin Velcea mai așteaptă zilele acestea un nou transfer dar nu exclude ca acesta să sosească direct în stagiul din Turcia, pentru care se bazează deocamdată pe 25 de jucători.

„Nu a fost prima zi în care au reîntâlnit mingea. A fost un joc cu grupa Centrului de copii și juniori pentru a ne completa pregătirea, cum ne-am dorit, un prim joc ușor, contact cu terenul la dimensiuni normale, per ansamblu mă declar mulțumit de atitudinea lor”, a spus Velcea, după 2-0 cu formația pregătită de Cristian Contescu.

Echipele folosite de „seniori” în cele două părți a câte 30 de minute au fost: Coca – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Poparadu, Trandu, Nanu – Boldea, Dina, respectiv: Kirev – Redzepi, Todorov, Miculescu, Kuburovic (sârb testat) – Enciu, Artean, Dobricean, Bălace – Boștina, Szekely.

Juniorii A au replicat admirabil cu: Gârlea – Moja, Știrbu, Miheț, Mureșan – Coșovanu, Duțu, Balaure, Pleșcan – Radosav, Opriș (prima parte), respectiv Rusu – Lihoni, Popa, Iaji, Gligorovici – Stoichescu, Scheau, Dalea, Balaure – Ardelean, Ciobanu (partea secundă).

Antrenorul „celor mari” așteaptă în perioada următoate încă o întărire după transferul lui Dina. Antrenorul Valentin Velcea a putut să vadă la lucru sâmbătă și juniorii de perspectivă ai clubului.

    „În principiu am stabilit lotul pentru Antalya, vom vedea zilele următoare dacă mai apare o schimbare sau nu. 25 e numărul din acest moment, dacă mai apare o oportunitate de transfer, îl vom aștepta în Antalya. Sau, ne va aștepta la Timișoara după ce ne întorcem. Sunt vreo doi jucători de la juniori pe care-i am în vedere dar încă sunt tineri, trebuie să ia treptat contact cu echipa mare. Cu multă răbdare a lor, a părinților, fiecare va primi șanse și ne vom îndrepta atenția către ei. Există Todorov, Bărbuț, Bocșan… Pleșcan, și mai sunt. Nu știu cine a spus că centrul e lăsat de izbeliște, sunt oameni special trimiși pentru a le vedea evoluțiile dar nu neglijăm obiectivul”
    Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

„Flacăra e un club care probabil se va desființa”

Tehnicianul timișorean a dezvoltat și ideea unei colaborări pentru o formație satelit în Liga a III-a. Valentin Velcea consideră că Flacăra ar fi o soluție dar susține că echipa din Calea Șagului, patronată de amicul Marian Trăiculescu, cel mai probabil va dispărea.

„Eu am propus, mă gândesc la oricare echipă de Liga a III-a. Nu ca să direcționez spre Flacăra, e un club care probabil se va desființa, are probabil nevoie de jucător, e un club pe care-l putem valorifica printr-un contract de colaborare. Să fiu clar, fără să se achite niciun ban, să se dea jucători, pentru a fi eficienți în viitorul obiectiv al Politehnicii. Pe mine mă bucură și dacă va fi Lugojul, Giarmata sau Reșița, important e să fie un nivel apropiat de Liga I. Discrepanța dintre Liga a II-a și a VI-a e foarte mare”, a explicat Velcea.

ACS Poli va plecat în cantonamentul din Antalya pe data de 22 ianuarie, capitolul plecări e închis, doar dacă nu va fi vorba de o „surpriză”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Pe aceeași temă