Valentin Sinescu a semnat cu SCM Pitești!

Valentin Sinescu** a semnat cu SCM Pitești!

Echipa de fotbal a Pi­teș­ti­u­lui are începînd de ieri un nou antrenor prin­ci­pal. Conducerea clu­bu­lui SCM Pitești l-a nu­mit în această funcție pe Valentin Sinescu, fos­tul tehnician al Astrei Giur­giu din sezonul tre­cut, care în turul cam­pio­natului a pregătit pe FCM Cîmpina, singura echipă din această serie care a reușit să le ia arge­șe­nilor 4 puncte din 6 posibile.

Sinescu a fost numit în funcția de principal în locul lui Iulian Cri­vac, care va rămîne la echipă, dar ca secund. În returul cam­piona­tu­lui, Sinescu va fi ajutat de an­tre­norul de portari Eugen Anghel și de un preparator fizic pe care ur­mează să și-l aducă la Pitești. Sin­gurul care nu va mai lucra și în par­tea secundă la echipa alb-vi­oletă este preparatorul fizic Dan Di­diță, care a ocupat și funcția de secund în mandatul lui Iulian Cri­vac. Acesta a ales să plece de la Pitești, iar cel mai probabil va a­jun­ge la FCM Tîrgu Mureș, echipă pre­gătită de Ioan Ovidiu Sabău, cu care a mai lucrat și înainte. Si­nescu a semnat cu SCM Argeșul Pitești un contract pe 6 luni, cu drept de prelungire, în even­tu­a­litatea în care piteștenii vor reuși pro­movarea în liga secundă. Noul teh­nician al grupării din Trivale va începe munca pe 8 ianuarie, cînd este programată reunirea lotului. Principalul alb-violeților va avea mî­nă liberă la transferuri, dar și în privința jucătorilor la care se va renunța în această iarnă. În cîteva zile, Sinescu va definitiva pro­gra­mul de pregătire a echipei, dar și jocurile de pregătire pe care e­chipa le va disputa în perioada de iar­nă.

„Experiența l-a recomandat”

Primarul Tudor Pendiuc, preșe­dintele de onoare al SCM Pitești, a explicat de ce s-a luat decizia a­ducerii lui Valentin Sinescu la e­chipă: „Vreau să mulțumesc în pri­mul rînd staff-ului pentru faptul că a dus echipa pe locul I în cla­sa­ment, în condițiile în care noi am început pregătirea destul de tîrziu și lotul de jucători cu care am în­ceput a fost făcut pe ultima sută de metri. Este o clasare bună, în­să în clasamentul echipelor din play-off sîn­tem pe locul 4. Noi tre­cem într-o altă etapă, în care tre­bu­ie să a­bordăm lucrurile un pic altfel. Am fă­cut analize, am cerut referințe de la oamenii de fotbal și am a­pelat la un antrenor cu multă ex­periență, un antrenor care a per­­format, un antrenor cu rezul­tate, un antrenor în preajma că­ru­ia Iu­lian Crivac va avea de învățat. Am apelat la antrenorul Sinescu, o ca­pacitate în materie de fotbal. Ne-a bătut la Cîmpina și a scos un egal la Pitești, în condițiile în care a avut la dispoziție un lot de jucă­tori des­tul de subțire. A promovat pe As­tra și a lăsat-o pe locul 2 în Liga I, ceea ce spune multe de­spre el. Am apelat la el, am discu­tat și a ac­cep­tat. Antrenor secund va fi Iu­lian Crivac iar domnul Didi­ță, din motive personale, a spus că este bine pentru oraș ca dom­nul Si­nescu să vină cu preparator fizic. Îmi pare rău că s-a despărțit de noi, fiindcă a făcut o treabă foar­te bu­nă. Este un antrenor care are cîteva promovări la activ și cu­noaș­te foarte bine fenomenul. Este un tehnician care vorbește trei lim­bi străine, are două facultăți și e un foarte bun strateg. Obiectivul este promovarea în Liga a II-a. Sper ca acest campionat să se joa­ce corect, că nu vor fi influențe de nicăieri și că, la sfîrșit, cel mai bun va cîștiga. Aici la Pitești nouă ne-a fost refuzat un penalti, ne-a fost anulat un gol și nu au fost sanc­­ționate două greșeli funda­men­­tale. Sper ca asemenea ne­co­­relări cu realitatea să nu mai e­xis­te. Acesta e singurul lucru de ca­re mă tem. Acest antrenor va a­duce în echipă o altă men­ta­li­ta­te, cu care să promovăm în B”.   

„Este o provocare pentru mine”

Noul tehnician al SCM Argeșul are planuri mari cu echipa din Tri­vale: „sunt onorat de faptul că di­riguitorii clubului de la Pitești s-au gîndit la mine. M-am simțit bine la Cîmpina și vreau să le mulțumesc oamenilor de acolo pentru tot ce au făcut. Trebuie să înțeleagă că la Pitești este un alt nivel, iar pre­tențiile sunt mult mai mari ca la Cîmpina. SCM Pitești este o pro­vocare pentru mine. Tradiția Pi­teș­tiului obligă foarte mult. Vreau să promovez cu această echipă în Liga a II-a, însă sunt convins că nu ne va fi ușor. Ne vom lupta cu doi o­pozanți foarte puternici. Este vor­ba de Fortuna Cîmpina și Chindia Tîr­goviște. Toți trebuie să ne u­nim forțele pentru a îndeplini acest o­biectiv. Îi asigur pe piteșteni că la echipă va fi un climat de maximă seriozitate atît la antrenamente, cît și la meciurile oficiale. Am ur­mă­rit e­chipa de la Pitești în patru meciuri. Unul din motivele ce m-a de­ter­minat să vin și pentru care am ac­ceptat e calitatea jucătorilor. Dacă vom fi sprijiniți în totalitate de factorii locali, putem promova în această vară. Am nevoie de ma­ximum 3-4 jucători cu experiență pen­­tru a putea promova”.

 

Sursa: Curierul Zilei

Pe aceeași temă