UTA, pe cale să-și piardă cel mai experimentat jucător din lot. Ionuț Popa a rămas șocat de ce a făcut fostul conducător al clubului

UTA a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 9, departe atât de locurile promovabile, dar și de cele de retrogradare, iar antrenorul Ionuț Popa are misiunea în restul jocurilor rămase să formeze lotul pentru campionatul următor, în care obiectivul să fie din nou unul îndrăzneț. Până acum, stafful tehnic a renunțat la nouă jucători, iar o a zecea despărțire e considerată o pierdere. Experimentatului mijlocaș Andrei Enescu (31 de ani) îi expiră contractul în ultima zi din acest an, iar antrenorul echipei arădene nici nu vrea să audă de așa ceva.

„Am aflat de abia înainte de meciul de la Constanța care e situația contractuală a lui Enescu. Fostul mare conducător care a fost la noi în vară, Marian Costea, îi făcuse un contract pe doar șase luni de zile, iar eu și antrenorul secund, Cristi Păcurar, am și apelat la diferite cunoștințe prin Arad pentru a-i oferi fotbalistului o primă de instalare, știindu-se că de la club nu se oferă așa ceva. Acum riscăm să pierdem un jucător cu experiență, care, chiar dacă a mai făcut și meciuri slabe, știe fotbal și ne-ar fi putut ajuta în continuare. Mă gândesc că are și alte oferte, nu știu dacă îl vom putea întoarce din drum. Cert este că în acest moment, ne mai rămân trei seniori în primul >, un portar, El Hasni și Rus. Manea e accidentat tot restul sezonului, iar cu Benga lucrurile nu sunt clare, el având ceva probleme cu viza”, a mărturisit, pentru Sport Arad, antrenorul echipei UTA.

Enescu a semnat în vară un contract valabil până pe 31 decembrie 2018 cu UTA, iar în toată această perioadă nu-i era interzis să fie contactat de alte cluburi pentru a primi oferte. Acum, când acordul cu arădenii este pe final, mijlocașul își poate alege altă echipă unde să meargă, dacă ceea ce îi oferă UTA nu-i convine.

„Am mai fost căutat de diferite cluburi, dar le-am spus că prioritate are UTA. Aștept propunerea din partea ei, care ar trebui să vină cel târziu după Revelion și, dacă totul va fi în regulă, rămân la Arad. Dacă nu…”, a spus jucătorul venit de la ACS Poli.

18 meciuri, dintr-un total de 21, dintre care în toate a început ca titular și în trei dintre ele a fost înlocuit, a evoluat Andrei Enescu pentru UTA. În cariera sa, severineanul a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Bocs, MezÅ‘kövesd-Zsóry, FC Vaslui, Gaz Metan Mediș, CSMS Iași, Ethnikos Achna și ACS Poli.

Jucătorii de care s-a despărțit UTA până acum: Daniel Vădrariu, Paul Cubleșan, Alexandru Pop, Norbert Janos, Mihai Petra, Daniel Dan, Lucian Oprea, Angelo Iuga și Cristinel Matei.

Pe aceeași temă