Andrei Enescu a semnat cu UTA. Arădenii au în probe alți trei noi jucători

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Jul. 2018, 18:08 Actualizat: 14 Jul. 2018, 18:40 Bursa transferurilor
Andrei Enescu a semnat cu UTA.  Arădenii au în probe alți trei noi jucători

UTA a îndeplinit condițiile lui Andrei Enescu, care, vineri aseară, și-a pus semnătura pe contractul cu arădenii. Fostul mijlocaș al lui ACS Poli a fost dorit cu insistență de Ionuț Popa, care-l consideră un factor de echilibru în vestiar și jucătorul cerebral din centrul liniei mediane. Într-un posibil sistem de joc 4-2-3-1, fotbalistul de 30 ani ar urma să joace la „închidere” cu unul dintre cei doi juniori, Tănase sau Oprea, având – însă – și destule sarcini la construcția jocului.

Enescu s-a accidentat însă la jumătatea cantonamentului de săptămâna trecută și a ratat primele două amicale ale „roș-albilor” (2-2 cu Bekescsaba și 2-0 cu Ripensia), cum – de altfel – nu a făcut nici azi deplasarea pentru testul de la Debrecen.

Andrei Enescu a adunat destule prezențe la nivelul Ligii 1, la Steaua, Pandurii, Gloria Bistrița, FC Vaslui, CSMS Iași și ACS Poli, dar are la activ și experiențe internaționale, la Sheriff Tiraspol, Bocs și MezÅ‘kövesd (Ungaria) și Ethnikos (Grecia). Fotbalistul a înscris și unul dintre golurile campionatului în Liga 1, cu un șut de la distanță, pe noua arenă „Ion Oblemenco” din Craiova, în ultima etapă a sezonului regulat. Atunci, echipa pregătită de Leo Grozavu remiza surprinzător (1-1) cu oltenii lui Mangia.

Petriș, portarul sloven Trajkovski și fundașul japonez Mohri, ultimii nou-veniți în probe

Altfel, odată cu venirea lui Tiberiu Petriș, mijlocașul ofensiv stângaci solicitat de Ionuț Popa, utiștilor le mai lipsesc doar doi fotbaliști cu profil defensiv. Unul este chiar portar, iar Dan Țapoș are posibilitatea să aleagă un concurent pentru Roberto Bodea dintre doi străini. Sârbul Jovetic a și jucat o repriză în amicalul cu Ripensia, în timp ce slovenul Tadej Trajkovski (26 de ani) se pregătete doar de vineri cu arădenii și ar putea primi câteva minute în amicalul de astăzi.

Pentru un loc în lotul UTA-ei ca și fundaș central candizează și japonezul Eisuke Mohri. Ca și ex.-ul Stevan Markovic, asiaticul a evoluat în campionatul Malaeziei și va fi testat în zilele următoare de stafful tehnic al „roș-albilor”.

De altfel, Ionuț Popa, Cristi Păcurar și Dan Țapoș s-ar mai putea edifica de o parte dintre jucătorii sosiți în probe cu ocazia amicalului de astăzi, de la Debrecen. Unul dintre ei este și fundașul de numai 18 ani, Andrei Gal, sosit de la Oradea via Clinceni.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Jul. 2018, 18:08 Actualizat: 14 Jul. 2018, 18:40 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă