UTA, pe cale să se despartă de unul dintre jucătorii care a ajutat-o să promoveze din Liga 4. „Nu mi s-a dat nicio șansă și nu pot juca la infinit la echipa a doua”

UTA, pe cale să se despartă de unul dintre jucătorii care a ajutat-o să promoveze din Liga 4.**

Adrian Suslak debuta la 18 ani în Liga a 2-a chiar sub comanda actualului „principal” al „alb-roșiilor”. Roland Nagy îl trimitea pe gazon pe fotbalistul de bandă stânga într-un meci de pe teren propriu cu Gaz Metan Craiova. Ulterior, ori de câte ori s-a apelat la el și-a făcut treaba, dar odată cu plecarea lui Nagy din Calea Aurel Vlaicu, Suslak a cunoscut și el „exilul”. E evoluat în Liga a 3-a la Național Sebiș și CS Ineu, după care a îmbrățișat noul „proiect” al echipei fanion începând cu returul sezonului 2013-2014 în Liga a 4-a.

A pus umărul la promovarea UTA-ei în postură de titular în barajul de la Lugoj, împotriva Retezatului din Hațeg și a început și ediția 2014-2015 în formula ideală pe postul de fundaș stânga. Din spate a venit apoi Bogdan Burlă, care avea avantajul de a fi junior, iar Suslak, ajuns acum la 23 de ani, nici nu a mai putut concura cu fotbalistul ajuns acum în vizorul Stelei datorită unei accidentări urâte ce l-a ținut departe de gazon patru luni de zile.

„În luna aprilie am suferit o ruptură fibrilară la nivelul mușchilor inghinali la o partidă de Liga a IV-a. Am revenit la dispoziția antrenorilor de abia în luna august, după cantonamentul primei echipe din Austria și eram conștient că cel puțin la începutul campionatului de Liga a 2-a nu se va apela la mine. Apoi, însă, chiar nu mă așteptam să nu mi se dea nicio șansă. Sigur, Burlă a avut și evoluții bune și era unul dintre cei doi juniori titulari, însă nici măcar în Cupa României nu am primit niciun minut. Asta e, ce a fost a fost, nu sunt supărat pe nimeni, dar nu pot juca la infinit la echipa a doua a UTA-ei. Acolo evoluează constant doar tineri, până în 19-20 de ani, eu, la vârsta mea, am alte aspirații”, spune „textilistul”.

Suslak a fost integralist la UTA II în turul Ligii a II-a, iar la 23 de ani, „veteran” al echipei, alături de japonezul Murakami. A jucat fundaș și mijlocaș stânga, iar pe finalul toamnei și mijlocaș central. Ca și realizări, și-a trecut în cont două goluri și trei assisturi. „Dan Stupar și Adi Ungur mi-au dat încredere, m-au ajutat să intru și să rămân într-o formă sportivă bună, iar acum aș dori să joc din nou mai sus. I-am comunicat și domnului Meszar că aș dori să plec, el mi-a spus că nu se va opune dacă vreau cu adevărat asta, mai rămâne de stabilit modalitatea în care ne vom despărți. Ori defintiv, ori sub formă de împrumut, având în vedere că aș mai avea contract cu UTA până în vara lui 2017″, a adăugat arădeanul.

Text și foto: Sport Arad

Pe aceeași temă