UTA continuă rezilierile de contracte și a ajuns la al șaptelea jucător de care se desparte în această iarnă. Arădenii le dau și o veste bună suporterilor

UTA continuă despărțirile de jucătorii pe care i-a adus în prima parte a sezonului. Ultima reziliere de contract pe care a realizat-o este cea cu portarul lituanian Tomas Å vedkauskas (23 de ani), pe care îl legitimase nu foarte de mult timp, pe 7 noiembrie 2017. „Bătrâna Doamnă” a renunțat în această pauză de iarnă și la Mevlan Adili, Bujamin Asani, Alin Cârstocea, Daniel Florea, Cristian Scutaru și Paul Păcurar.

Adus în ultimele etape programate în 2017 pentru a-i lua locul în poartă lui Branko Grahovac, la rândul lui un goalkeeper transferat la începutul sezonului și de care s-a despărțit după ce obiectivul promovării a fost compromis, Å vedkauskas a apucat să apere în tricoul echipei UTA în doar patru jocuri (1-2 cu ASA Târgu Mureș, 4-3 cu Dacia Unirea Brăila, 0-1 cu FC Argeș și 2-1 cu Chindia Târgoviște). Lituanianul care a fost rezervă la AS Roma, iar în italia a mai evoluat, printre altele, pentru Pescara sau Ascoli, nu a mai intrat în planurile conducătorilor arădeni și s-a ajuns la rezilierea contractului.

„Conducerea clubului și portarul lituanian Tomas Svedauskas au ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi urăm mult succes fotbalistului în etapele următoare ale carierei sale”, a anunțat clubul UTA.

Pentru partea a doua a sezonului, UTA se va baza în poartă pe Alexandru Barna (24 de ani), Roberto Bodea (24 de ani, adus de la Gloria Lunca Teuz Cermei) și Denis Mureșan (18 ani). La capitalul achiziții, arădenii l-au prezentat oficial doar pe atacantul David Popa, însă au mai bătut palma și cu mijlocașii Darius Buia (ex Gloria Lunca Teuz Cermei) și Mihai Petra (ex. ASA Târgu Mureș) și portarul Bodea.

Manea continuă cu UTA

În privința jucătorilor din lot care vor continua cu UTA, Alexandru Manea este ultimul care și-a dat acordul să accepte în noile condiții financiare, unele bazate pe o politică low cost.

„Unul dintre cei mai vechi și experimentați componenți ai UTA-ei a ajuns la un acord cu conducerea clubului în ceea ce privește noile condiții financiare și rămâne roș-alb. Alexandru Manea (27 de ani) joacă la UTA neîntrerupt din vara anului 2015 și a fost unul din cei mai constanți fotbaliști ai echipei”, a anunțat clubul UTA.

Căpitanul Marius Curtuiuș, Cătălin Hlistei, Norbert Polgar și Richard Filaret sunt alți jucători seniori din Arad care au acceptat să continue în „alb-roșu”, indiferent de condițiile financiare oferite de club.

„Nu e cea mai plăcută situație, dar ca arădean nu îi poți pune condiții UTA-ei. Rămân la echipă, sunt convins că vom avea un retur mai bun decât ceea ce am realizat în toamnă. Am întinerit destul de mult lotul, sper ca noi, jucătorii cu experiență, să le oferim încredere juniorilor prin prestațiile noastre, ca apoi să le cerem și lor să aducă contribuția și mai mult la parcursul bun al echipei”, a spus, pentru Sport Arad, Manea.

Pe aceeași temă