UTA a ajuns la al șaptelea transfer în această vară. Arădenii au achiziționat un fundaș care le-a fost adversar la barajul pentru promovare

Marius ANGHEL 12 Jul. 2017, 12:23 Bursa transferurilor
UTA a ajuns la al șaptelea transfer în această vară.** Arădenii au achiziționat un fundaș care le-a fost adversar la barajul pentru promovare

UTA a perfectat în această dimineață al șaptelea transfer în această vară. Echipa arădeană a adus încă un jucător experimentat din Liga 1, un fundaș central care ar putea face cuplu în defensivă cu o altă nouă achiziție, Mădălin Ciucă.

Cristian Scutaru (30 de ani) este jucătorul pe care utiștii l-au prezentat ca nouă achiziție. Fundașul central era liber de contract după ce tocmai s-a despărțit de ACS Poli Timișoara și a așteptat câteva zile înainte să se decidă dacă acceptă sau nu oferta arădenilor. Reșițeanul și-ar fi dorit un transfer în afara țării, însă în cele din urmă s-a hotărât să ajute UTA în lupta pentru promovare și va merge în cantonamentul din Austria.

„Conducerea clubului nostru a ajuns astăzi la un acord cu Cristian Scutaru, care a devenit fotbalistul UTA-ei.

Născut pe 13 aprilie 1987, Scutaru evoluează pe postul de fundaș central și s-a afirmat la FCM Reșița. A mai jucat la Jiul Petroșani, CFR Timișoara, Poli Timișoara, CS Buftea și Dinamo București. Din 2013 a îmbrăcat tricoul lui ACS Poli.

A strâns peste 200 de jocuri în Ligile I și II, în palmaresul său figurând un titlu de vicecampion cu FCU Poli și o Supercupă, cu Dinamo. Tot cu Timișoara a jucat în Champions și Europa League. A fost internațional de tineret și juniori al României”, sună prezentarea UTA-ei despre noua sa achiziție.

„Mă bucur că am ajuns la o echipă de tradiție din România. Știu că așteptările sunt foarte mari și că se vrea promovarea, am venit să pun umărul la treabă. Sper să ne îndeplinim obiectivul”, au fost primele cuvinte ale fotbalistului din postura de utist.

Scutaru a evoluat în sezonul trecut al Ligii 1 pentru ACS Poli în 24 de meciuri, în 23 ca titular, și a înscris un gol. Fundașul a fost rezervă în meciul tur al barajului disputat cu UTA la Timișoara, câștigat cu 2-1 de ACS Poli, iar în returul de la Șiria, unde bănățenii au obținut o nouă victorie, 3-1, a fost integralist în centrul defensivei.

Ceilalți jucători achiziționați de UTA sunt: fundașul Mădălin Ciucă (34 de ani, ex CSM Poli Iași), mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani, ex FC Brașov), atacantul Dan Roman (31 de ani, ex CFR Cluj), macedonenii Bujamin Asani (28 de ani) și Izet Ajrullahu (19 ani) și portarul Branko Grahovac (34 de ani, ex CSM Poli Iași). La portarul Bogdan Căucă (21 de ani), prezentat odată cu Grigorie, s-a renunțat după o săptămână de pregătire.

Marius ANGHEL 12 Jul. 2017, 12:23 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă